Review: Ferdinand (4K Blu-Ray)

Ferdinand kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Hoe leg je het Spaanse stierenvechten uit aan kinderen. Combineer je een traan met een lach. Laat dat maar over aan de studio die kinderen leerde over smeltende poolkappen en het belang van de oerbossen in Zuid-Amerika.

Inderdaad, Ferdinand is de creatie van Blue Sky, die ons ook Ice Age en Rio brachten. Waar die films onderhand toch een beetje moeite krijgen om creatief en grappig te blijven, slaan ze met Ferdinand de spijker op de kop. De lieve, soms want onhandige, stier moet in deze film vechten voor zijn leven.

De film brengt ons terug naar het Spanje van rond de jaren 90. Ferdinand is een kleine stier op een stierenfarm. Daar worden stieren gekweekt die klaar zijn om de arena in te gaan. Maar… Ferdinand is een beetje een watje. Bloemen zijn alles voor hem en dat valt moeilijk te combineren met vriendschappen met de andere jonge stieren in de farm. Wanneer zijn vader wordt geselecteerd om te vechten denken de stieren nog dat dit iets moois is.

Wanneer Ferdinand per ongeluk zijn eigenaren ontglipt, komt hij op een boerderij terecht. Daar wordt hij door een meisje opgevoed en groeit uit tot een hele aardige en vrolijke stier. Wanneer hij op een dag eigenwijs is en het dorp in gaat, gaat het al snel mis. Hij wordt gevangen en gaat terug naar de stieren farm. Daar ontmoet hij zijn vrienden en een epische geit.

Met Ferdinand maakt het creatieve team van Blu Sky een verse start en dat loont. Ferdinand is een onbeschreven blad en ik als kijker ook. Ik groei op met het karakter en geniet van alle grappen. En mijn jonge kinderen ook. Hoewel die met 3 en 5 jaar nog niets van stierenvechten wisten, is hun mening na het kijken van Ferdinand wel duidelijk. En ik kan het er als ouder alleen maar mee eens zijn.

Grafisch zien we ook wat een bak ervaring het team van Blu Sky heeft met animeren van dit soort films. Letterlijk alles ziet er op en top uit. Zeker op de 4K Blu-Ray versie die wij bekijken. Deze heeft natuurlijk ondersteuning voor 10-bit HDR waardoor je in lichte en donkere partijen enorm veel meer detail ziet.

Extra’s

Met de extra’s is Fox zeer scheutig. Ze weten hoe ze een Blu-Ray voor kinderen moeten maken. Op de Blu-Ray zitten wel 13 extra’s. Van een trailer tot aan Ferbdinand’s doe het zelf bloementuin en gids voor een gezonder leven. Zelf vond ik vooral interessant hoe de makers tot het verhaal van Ferdinand zijn gekomen. Ook een beste klus.

Conclusie: Ferdinand (4K Blu-Ray)

Voor ik de Blu-Ray ontving, keek ik Ferdinand al eens in de Bioscoop, in het Nederland. De Blu-Ray keek ik in het Engels. Wat meteen opvalt is de zorgvuldige vertaling van het verhaal. Grappen komen gewoon heel goed door. Daar is echt veel creatieve vrijheid gegeven. Top. Het verhaal zit gewoon goed in elkaar en het werkt om weer eens een nieuw karakter van Blue Sky te zien.

Ferdinand kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm fijne humor, ook in het Nederlands
  • Enorm veel extra's
  • Alles ziet er zeer gelikt uit

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events