Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC lanceert de U12+

Terwijl we bij LG waren voor de presentatie van de LG G7 (waarover later vanmiddag meer), presenteerde ook HTC haar U12+ in Amsterdam. Met dezelfde chipset en een net iets scherpere prijs probeert HTC een vlaggenschip in de markt te zetten zonder inkeping in het display.

Met een 6 inch 18:9 display lijkt de HTC U12+ vooral mee te gaan op de trend van vorig jaar qua displays, maar dat wil niet zeggen dat dit een slechte insteek is van het Taiwanese merk. Het laat ruimte voor een dubbele camera aan de voorzijde van de Android smartphone. Iets dat vele andere merken laten varen om maar zo veel mogelijk display op de voorkant van het toestel te kunnen hebben.

Verder oogt de HTC U12+ redelijk standaard, en dat is best fijn. Geen verkrampte vingerafdrukscanner onder het display, maar gewoon comfortabel achterop het toestel.

 

In de HTC U12+ krijg je de tweede generatie Edge Sense. We hebben dus wederom een knijptoestel van HTC en dat geeft veel mogelijkheden voor de bediening. Daarnaast stapt ook HTC in de race om de beste smartphone camera. Autofocus 2, HDR Boost 2 en Sonic Zoom moeten het verschil maken, maar kan het op tegen de overweldigende prestaties die we in de reviews van de Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20 Pro hebben gezien? HTC is in ieder geval ook aan het concurreren op prijs. Niet zo goedkoop als de OnePlus 6, maar wel weer goedkoper dan de LG G7 met €799 als prijskaartje. En met die laatste zal het toestel vooral gaan concurreren op basis van HTC BoomSound en USonic.

Het moge duidelijk zijn. Op papier probeert HTC alle concurrenten er onderuit te vegen. Dat is misschien ook de reden waarom HTC zo laat is met haar introductie. Het kan rustig afwachten wat de anderen doen en op papier een beter plaatje schetsen. Nu de praktijk nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.