Dit is de Nokia X6

Rond de lancering van de OnePlus 6, kwam er nog een 6 op de markt. Het half-Chinese Nokia bracht de Nokia X6 uit. Een smartphone met een dikke 6GB werkgeheugen op een chipset voor het middensegment.

Dat het toestel gericht is op het middensegment zien we al meteen terug in de overige specs. Zo draait het toestel op de Qualcomm Snapdragon 636 chipset. Een chipset die aan populariteit wint in het middensegment en erg nette prestaties neerzet.

Met de drie camera’s van de Huawei P20 Pro lijkt Huawei een trend te hebben gezet onder Chinese smartphone bouwers. Diverse goedkope merken leveren nu smartphones met een derde camera achterop. Door de slimme plaatsing van de LED flitser, speelt de Nokia X6 met het ontwerp van drie camera’s onder elkaar terwijl het er natuurlijk maar twee zijn. De camera’s hebben een resolutie van 16 en 5 megapixels. Best netjes.

Je krijgt op de Nokia X6 een 5,8 inch display met een 19:9 beeldverhouding en een keurige, smalle inkeping. Het display heeft een FullHD+ resolutie. De inkeping lijkt op h et oog net iets breder dan die van Huawei te zijn geworden.

Er komen drie versies van de Nokia X6. Een versie met 32GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen, 64GB opslag en 4GB werkgeheugen en een versie met 64GB opslagruimte en 6GB werkgeheugen. Die laatste heeft ook een microSD slotje voor extra opslagruimte. Over de Nederlandse beschikbaarheid zijn nog geen gegevens bekend. Qua prijzen voert HMD (het bedrijf achter het Nokia merk) een prijsvechtersrol. We verwachten dat de toestellen rond de €200 in de markt gezet gaan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.