Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hands-On met de OnePlus 6 en Bullets Wireless

Vanavond presenteerde OnePlus in Londen de OnePlus 6 en Bullets Wireless. GadgetGear rees eerder deze maand af naar Amsterdam om daar kennis te maken met deze nieuwe OnePlus producten.

Filosofie van de OnePlus smartphones

De afgelopen jaren bracht OnePlus steeds een nieuw vlaggenschip uit waarbij de focus vooral op één punt lag. Bij de OnePlus 5 was dit de camera, bij de OnePlus 5T het vernieuwende design met het 18:9 display. Waar Huawei en Samsung momenteel vol in gevecht zijn om de beste camera, legt OnePlus de focus bij een smartphone die gewoon op alle gebieden goed moet zijn. En ja, er zit dus ook nog gewoon een 3,5mm audio aansluiting op.

Design

Qua design waren we echt verliefd op de OnePlus 5T en gelukkig, de OnePlus 6 is met vrijwel dezelfde filosofie ontwikkeld. Iets dikker, dat wel. Maar het toestel heeft haar strakke lijnen zeker behouden. In tegenstelling tot de OnePlus 5T, is de OnePlus 6 wel voor- en achter van glas. Maar… geen draadloze lader voor deze smartphone. Er is gekozen voor Gorilla Glass 5 om het toestel optimaal tegen krassen te beschermen.

Display

De OnePlus 6 valt dan ook meteen op door het gebruik van een Full Optic AMOLED display. Dit display heeft een diagonaal van 6,28 inch meegekregen en heeft een 19:9 beeldverhouding. Het display krijgt een FullHD+ resolutie mee.

Chipset

Opnieuw kiest OnePlus voor de snelste chipset van Qualcomm. Ditmaal de Snapdragon 845 die we ook kennen van de Amerikaanse Galaxy S9, de Sony Xperia XZ2, de LG G7, HTC U12, Xiaomi Black Shark en nog een aantal andere smartphones. Zonder twijfel is OnePlus weer de goedkoopste met deze chipset. Met deze chipset komt ook weer ondersteuning voor Dash Charge. Deze snelle laadtechniek levert in een half uur laden een dag energie op met de 3.300mAh accu.

3 Varianten

OnePlus komt met drie varianten van de OnePlus 6. De mirror black, midnight black (mat zwart) en silk white. Die laatste komt wat later op de markt.

De Mirror Black glanst enorm en komt in 64GB en 128GB op de markt. De Midnight Black komt in 64GB, 128GB en 256GB. De Silk White alleen als 128GB model. Alle 64GB modellen krijgen 6GB werkgeheugen. Alle andere modellen krijgen een dikke 8GB LPDDR4X werkgeheugen en daarmee loopt OnePlus ook dit jaar weer voor op de gevestigde merken. Het is niet mogelijk een microSD kaartje te plaatsen.

OnePlus heeft ook de prijzen bekendgemaakt. De toestellen zijn vanaf 21 mei te koop.

  • Mirror Black (6GB RAM, 64GB) €519,-
  • Mirror Black (8GB RAM, 128GB) €569,-
  • Midnight Black (8GB RAM, 128GB) €569,-
  • Midnight Black (8GB RAM, 256GB) €619,-
  • Silk White (8GB RAM, 128GB) €569,-

OnePlus Bullets Wireless

OnePlus liet ons in Amsterdam ook haar OnePlus Bullets Wireless zien. Een nieuwe headset van OnePlus met een wel heel opvallend uiterlijk. Zo is de klankkamer asymmetrisch opgebouwd om te voorkomen dat klanken direct weerkaatsen en zo niet zuiver zijn. Het ontwerp bevat 9.2mm drivers met soundpipes wat een behoorlijk high-end geluid moet neerzetten.

Bijzonder goed is dat de oordopjes magneten bevatten. Zo zijn ze aan elkaar te klikken wanneer ze je ze niet gebruikt. Zo heb je minder kans op verlies. Wanneer je ze op elkaar klikt, schakelen ze ook uit. Je hoeft dus niet zelf de muziek te pauzeren.

Ook op deze oordopjes kan de Dash Charge lader worden gebruikt. 10 minuten laden moet genoeg zijn voor 5 uur luisteren. De oordopjes maken gebruik van Bluetooth 4.1 met aptX ondersteuning.

De OnePlus Bullets Wireless gaan vanaf juni in de verkoop voor €79.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.