Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de LG G7 ThinQ

We hebben er lang op mogen wachten. Tijdens het MWC was hij al even te zien, maar besloot LG hem nog niet officieel te presenteren. En LG zet een bijzondere stap. Qua chipset is de LG G7 ook weer echt een vlaggenschip.

De LG G6 was niet op alle gebieden een vlaggenschip

LG presenteerde met de LG G6 een gewaagd toestel. Het koos er voor niet de snelste Qualcomm chipset te plaatsen die op dat moment wel in de vlaggenschepen van Sony, Samsung en vele anderen zat. De prijs lag hierdoor ‘iets’ lager. Dit terwijl alle LG G-series toestellen tot aan de G6 wel altijd de snelste chipsets meekregen. De 4GB werkgeheugen die het toestel meekrijgt is nog niet bijster veel, maar wellicht bewaard LG een upgrade voor later in het jaar of probeert het de mogelijke LG V40 hierdoor sterker te kunnen positioneren.

LG G7 is weer ouderwets snel

Met de LG G7 ThinQ zien we dat LG meteen weer van die strategie is afgestapt. De nieuwste chipset zorgt er ook voor dat LG weer gewoon het volle pond voor de Android smartphone durft te vragen. Lastig omdat LG nu relatief laat is met deze chipset en volgens geruchten het zal moeten opnemen tegen de OnePlus 6 die later deze maand het levenslicht zal zien.

Super Bright Display

Met de LG G6 zette LG de trend voor 18:9 displays. Met het nieuwe Super Bright Display van de LG G7 ThinQ, vaart LG eigenlijk mee op de trend van displays met een inkeping. Maar LG doet meer. Het Super Bright Display meet 6,1 inch en heeft een QHD+ resolutie. Hiervoor heeft het display nu een diagonaal van 19,5:9.

De onderrand is nu 50% smaller geworden waarmee het in ieder geval de Huawei P20 Pro het nakijken zal geven. Maar belangrijker is dat het display in volle zon goed bruikbaar zal zijn. Dit terwijl LG het vlaggenschip uitrust met LCD in plaats van AMOLED.

Het display krijgt een eigen optimizer mee. Deze zoekt de beste instellingen voor kleuren. Daarnaast biedt de LG ondersteuning voor second screen.

Resonantie voor betere audio

LG heeft de LG G7 ThinQ van een speciale resonantiekamer voorzien. Deze moet het toestel in staat stellen een veel beter geluid neer te zetten in boombox modus. Het zou tot tien keer sterker moeten zijn dan haar voorgangers. Zeker wanneer je het toestel neerlegt en het dus gebruik kan maken van het object waar het op ligt.

Nu hebben we in het verleden verschillende resonerende speakers getest. Daarbij kwamen we iedere keer tot de conclusie dat verkleving tussen het object en de speaker enorm belangrijk is. We zijn enorm benieuwd hoe LG dit heeft opgelost.

De LG G7 ThinQ heeft ook geluidsverbeteraard voor DTS:X ondersteuning wat films en series net even wat indrukwekkender neer moet zetten. Onder anderen door het opbouwen van 3D geluid. Hiervoor heeft het toestel een DAC met vier kanalen meegekregen.

ThinQ

ThinQ staat voor LG’s eigen virtuele assistent. Deze heeft LG gebouwd op basis van de Google Assistant en krijgt haar eigen knop op het toestel. In het persbericht lezen we hier niets over terug. Google Assistant is nog niet gelanceerd in Nederland. Dat zou weleens de reden kunnen zijn.

Verwachting

Door de late lancering van de LG G7 ThinQ heeft LG het zich behoorlijk moeilijk gemaakt, maar het is wel fijn om te zien dat LG toch weer voor de snelste chipset in haar vlaggenschip heeft gekozen. Qua beeld en geluid is het verhaal van LG sterk. Het merk zou ons hier door kunnen verrassen.

LG G7 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.