GadgetGear.nl

De Rabobank Rabo Scanner gaat eruit

Mochten we enkele jaren terug misschien wel honderdduizenden Rabo Random Readers meegeven met het afval, valt nu het doek voor de Rabo Scanner. Hoewel deze wel een verwisselbare batterij heeft, gaat de Rabobank ook hier afscheid van nemen.

De bank ziet de Rabo Scanner als een apparaat dat overbodig begint te worden. Banken als de ING werken al jaren zonder en ook internetbanken als Knab zetten hun readers aan de kant. Verificatie via mobiel is tegenwoordig goed en erg gemakkelijk uit te voeren.

In de loop van 2019 moeten alle systemen zo zijn aangepast dat de Rabo Reader niet meer nodig is. Tot die tijd wordt het apparaat in steeds meer processen uit gefaseerd. Ook de Volksbank is bezig haar versie van de reader uit te faseren.

Hoewel we bij GadgetGear voor de toename in gebruiksgemak zijn, is er tot nu toe geen enkele bank die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt om al die elektronica terug te halen bij de gebruiker en op een verantwoorde manier te recyclen.

1 reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.