Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Acer introduceert nieuwe 15″ Chromebook Spin

Vandaag heeft Acer in New York flink uitgepakt met diverse nieuwe producten waaronder twee nieuwe Chromebooks: de 13 en 15 inch Chromebook Spin. De Spin lijn kenmerkt zich door een scherm wat volledig is om te klappen. De nieuwe Chromebooks beloven een nog betere afwerking en accu. Een dag werken zonder opladen moet geen probleem meer zijn.

Chromebook Spin 15 biedt volop entertainment

Het nieuwe, grote 1080p beeldscherm van de Acer Chromebook Spin 15 is perfect voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare computer die ook kan worden gebruikt voor ontspanning thuis. De resolutie van 1920×1080 levert een haarscherp beeld. Daarnaast zorgt de IPS-technologie voor een grote kijkhoek voor het delen van video streams. Het scherm ondersteunt bovendien 10-vinger aanrakingen om gemakkelijk te surfen en de nieuwste apps te draaien. Het grote FHD IPS beeldscherm is voorzien van twee omhoog gerichte luidsprekers die een stevig volume en een optimale geluidskwaliteit leveren voor uitstekend HD-entertainment.

Het grote beeldscherm zorgt voor een hogere productiviteit door de extra ruimte op het scherm voor apps en tabs. Hierdoor ontstaat ook ruimte voor een comfortabel, volledig toetsenbord en een groot touchpad van Corning® Gorilla® Glass voor soepel surfen op sites en in apps.

Flexibel design dat er fantastisch uitziet

Door de 360° scharnieren van de Acer Chromebook Spin 15 kan het touchscreen volledig worden gedraaid totdat het helemaal is opengeklapt en gereed is voor gebruik als een groot tablet om online content te lezen, te genieten van video’s of in contact te blijven via sociale media. Door het convertible ontwerp kan het toetsenbord snel worden teruggedraaid voor gebruik als traditioneel notebook. Daarnaast kan de Chromebook in displaymodus worden opgezet om dichter bij het scherm te kunnen komen. Ook kun je kiezen voor de ruimtebesparende tentmodus.

De Chromebook Spin 15 is voorzien van een zilverkleurig haarlijnpatroon op de cover dat er in elke omgeving prachtig uitziet. De unieke zijdezachte structuur geeft een premium uitstraling die professioneel genoeg is voor zakelijke omgevingen, maar ook stijlvol genoeg is voor thuis. De Chromebook Spin 15 kan door het lage gewicht van slechts 2,1 kg eenvoudig in huis of kantoor worden verplaatst.

Uitstekende prestaties en een batterijduur van een hele dag

De nieuwe Acer Chromebook Spin 15 kan de hele dag op school of kantoor worden gebruikt (ook voor streaming en gaming) door de toonaangevende batterijduur tot 13 uur1. Het ventilatorloze ontwerp zorgt voor stil gebruik, hetgeen optimaal is voor gedeelde ruimten, zoals de woonkamer of bibliotheek.

De Chromebook biedt krachtige prestaties, aangezien deze aangstuurd wordt door een Intel® Pentium® quad-core N4200 processor, een Intel® Celeron® quad-core N3450 processor of een Intel® Celeron® dual-core N3350 processor. Er is 4 GB of 8 GB LPDDR4 werkgeheugen aanwezig en 32 GB of 64 GB eMMC geheugen voor gegevensopslag.

In contact blijven

Met de snelle en betrouwbare 2×2 MIMO 802.11ac wifi-verbinding blijven gebruikers in contact met hun netwerk, terwijl Bluetooth 4.2 zorgt voor een gemakkelijke verbinding met de randapparatuur. De Acer 720p HD webcam kan High Dynamic Range (HDR) aan en heeft een breed kijkveld voor groepen in videoconferenties en Google Hangouts.

De nieuwe Acer Chromebook Spin 15 is voorzien van twee USB 3.1 Type-C Gen 1 poorten voor een snelle gegevensoverdracht, verbinding met een HD-beeldscherm en opladen van de Chromebook of andere producten. De Acer Chromebook Spin 15 is daarnaast uitgerust met twee USB 3.0 poorten en een MicroSD geheugenkaartlezer.

Prijs en beschikbaarheid

De Chromebook Spin 15 zal beschikbaar zijn in de Benelux vanaf juli voor prijzen vanaf € 449,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.