Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Warranty void stickers niet langer geldig in de VS

Als je een beetje een tech lover bent, ken je ze wel; De bekende stickers die aangeven dat jouw garantie vervalt als ze worden verbroken. In de VS heeft de toezichthouder FCC nu ingegrepen.

De FTC heeft de oorlog aan de stickers verklaard en de eerste tech en autobedrijven aangeschreven. In de VS blijkt deze manier van handelen illegaal te zijn. Binnen de garantiewetgeving staat dat die stickers alleen van kracht mogen zijn op het moment dat de reparaties kosteloos zijn. Zo niet, staan ze in de weg van de concurrentie op het gebied van reparatiebedrijven, maar ook voor consumenten om zelf te proberen producten te repareren.

Deze actie in de VS zou ook gevolgen kunnen hebben voor Europa. Hier is het zo dat de rechten van bijvoorbeeld algemene voorwaarden, de wet niet mogen overstemmen. Als de wet hier bepaald dat we ook bij het breken van die stickers garantie moeten ontvangen, heeft de fabrikant geen poot om op te staan. Maar… gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.