Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: HyperX Alloy Elite RGB (Gaming toetsenbord)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Prijs/kwaliteit erg sterk
  • Cherry MX switches
  • Volledige controle over verlichting
  • Polssteun
  • Alternatieve WASD en 1234 knoppen

THE BAD

  • Geen tasje meer

We hebben een nieuwe ramplank ontvangen van Kingston. De HyperX Alloy Elite RGB is een volledig qwerty toetsenbord op een metalen backplate. Hierdoor is het toetsenbord extreem stevig.

Vorig jaar oktober mocht ik de HyperX Alloy FPS al eens testen. Het toetsenbord dat een beetje de basis vormt voor het model waar ik al drie weken mijn dagelijkse content mee schrijf voor GadgetGear. De HyperX Alloy Elite RGB is vooral een uitbreiding met meer luxe en… een veel betere integratie met jouw gaming rig.

Unboxing

Vorig jaar werd ik enorm blij van de unboxing van het toetsenbord. HyperX had letterlijk aan alles gedacht. Er was helemaal niets, maar dan ook niets, te wensen. Daardoor is dit nu anders. Bij deze luxere HyperX Alloy Elite RGB wordt geen reistasje meer meegeleverd. En die zou nou net zo fijn wanneer je naar lanparties reist.

Verder is het setje weer lekker compleet. Zo krijg je 8 extra toetsen meegeleverd en een tool om de toetsen veilig van de Cherry switches te trekken. De alternatieve toetsen die je krijgt zijn de WASD toetsen en de 1234 toetsen. Je krijgt een dubbele USB kabel voor de power, maar ook het aansturen van de USB 2.0 hub in het toetsenbord.

Design

Qua design is het onderste deel gelijk aan dat van het vorige model. De switches zijn keurig, hoog op de metalen backplate geplaatst. Bovenin krijgen we nu duidelijkere gaming toetsen, maar ook toetsen om de verlichting aan te passen, mediaknoppen en een volumeroller. Wat een heerlijke upgrade!

Polssteun

Ook krijg je aan de voorkant een polssteun. Deze was in de praktijk hard nodig om het comfort te vergroten. De HyperX Alloy Elite RGB is een relatief hoog toetsenbord. Hierdoor moeten de polsen wat verder buigen en de polssteun lost dit grotendeels op. Toch had deze voor mijn relatief grote handen wat dieper mogen zijn. Ik steun nog redelijk op de onderkant van de rand van de polssteun. Daar moet ik toch credits aan Razer geven die een diepere en zachtere polssteun meelevert met haar topmodellen… maar tegen een ander prijskaartje natuurlijk.

Mechanisch toetsenbord

De HyperX Alloy Elite RGB is een volledig mechanisch toetsenbord. HyperX koopt haar switches netjes in bij marktleider Cherry. Op kwaliteit bezuinigen ze dus niet. Hierdoor kun je zelf kiezen of je cherry red, brown of blue koopt. Wij hebben getest op de Cherry Brown uitvoering. Die is bijna net zo precies als de Cherry Red, maar wel een heel stuk stiller. Voor de levensduur maakt het allemaal niet zo gek veel uit.

Je kunt op dit toetsenbord zelf de WASD en 1234 knoppen vervangen. Van de standaard zwarte uitvoering naar een zilveren. Leuk detail is dat je ze ook anders kunt verlichten en dat de WASD knoppen van een reliëf voorzien zijn. Hierdoor zijn ze sneller op de tast te vinden. Bovendien zie het geheel er net wat stoerder uit zo.

Door gebruik te maken van technologie als N-key rollover en anti-ghosting probeert het toetsenbord onbedoelde toetsaanslagen zoveel mogelijk tegen te gaan. Dit maakt dit toetsenbord niet alleen heel fijn voor gamers, maar ook op kantoor.

NGenuity software

HyperX leverde vooral heel lang gaming producten waarbij de verlichtingsaansturing ingebouwd werd in de producten zelf. Relatief goedkoop en simpel. Je hoeft immers geen software te onderhouden.

De HyperX Alloy Elite RGB is één van de weinige producten die al wel volledig met software kan worden aangestuurd. In dit geval de HyperX NGenuity software. Deze geeft je volledige controle over welke knoppen verlicht worden en hoe. Ook kun je effecten toekennen aan de verlichting. Bijvoorbeeld reageren op de knoppen of gewoon non-stop animatie. De app is echt wel even wennen, maar geeft je toch veel ruimte om jouw persoonlijke touch te geven.

Je kunt in deze software ook macro’s aanmaken. Handig voor verschillende games. Bovendien kun je de game modus bewerken zodat je bijvoorbeeld niet alleen de Windows knoppen uitschakelt. Ook andere knoppen waar je veelvuldig per ongeluk op drukt, kunnen worden uitgeschakeld.

Conclusie: HyperX Alloy Elite RGB

Niet iedere gamer heeft behoefte aan een berg gaming toetsen. Voor die gamers brengt de HyperX Alloy Elite RGB een zeer volwassen toetsenbord met de superieure Cherry MX knoppen. De software heeft zeker nog wat doorontwikkeling nodig, maar daar heb je geen last van tijdens het gamen. Kijken we naar de toch redelijk scherpe prijs van HyperX, dan is de HyperX Alloy Elite RGB een hele goede aankoop.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.