Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Kingston HyperX Alloy FPS

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer complete levering
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Fijne toetsen
  • Prima verlichtingsopties

THE BAD

  • Mist echt een polssteun

Met de Kingston HyperX Alloy FPS zien we een volledig gaming toetsenbord van Kingston dat gericht is op gamers die net iets minder te besteden hebben. Geen fancy lichteffecten, maar wel Charry MX knoppen op een stalen onderplaat voor weinig.

Unboxing

Kingston levert haar Kingston HyperX Alloy FPS af als een Pro edition, ofwel een toetsenbord dat je zou meenemen naar een LAN party. Je krijgt dus een mini-USB kabel en een draagtas. Daarnaast krijg je een serie rode knoppen voor F1-4 en rode WASD knoppen met een traanplaat motief erop. Daarnaast krijg je een tool om knoppen gemakkelijk los te trekken.

Design

Voor een toetsenbord is dit het design waar ik van hou. Niet alleen omdat stalen plaat er stoer uitziet, maar ook omdat je deze toetsenborden gemakkelijker schoonmaakt. Ook belangrijk.

Mechanisch toetsenbord

De Kingston HyperX Alloy FPS is een volledig mechanisch toetsenbord. In mijn geval ontving ik de versie met Cherry Brown knoppen. De knoppen die niet al teveel lawaai maken, maar toch precies en snel werken. Mijn weapon of choice tijdens het gamen.

De rode WASD toetsen geven het toetsenbord niet alleen een stoer uiterlijk, het traanplaatmotief zorgt ervoor dat ze gemakkelijk op de tast te vinden zijn.

 

 

Hoewel de knoppen verlicht zijn, schijnen ze alleen in het rood. Vrij normaal bij goedkopere toetsenborden zonder RGB ondersteuning. Je kunt de helderheid wel in vier standen aanpassen. Daarnaast zitten er ook animaties in van ademen tot explosion waarbij de knop na indrukken even aan blijft en daarna uitdooft. Voor een simpel toetsenbord, toch een leuke bonus. Het instellen doe je direct op het toetsenbord, dus geen software nodig.

Het keyboard biedt hardware ondersteuning voor N-key rollover en anti-ghosting waardoor foutieve toetsaanslagen nauwelijks worden geregistreerd.

Conclusie: Kingston HyperX Alloy FPS

Het Kingston HyperX Alloy FPS is een toetsenbord echt voor first person shooters. En het is goedkoop. Dus geen macro’s en geen full color verlichting, maar wel alle basics die je nodig hebt. En nog belangrijker.. de precisie die je nodig hebt. HyperX laat zien voor weinig een prima FPS toetsenbord in de schappen te kunnen leggen. Bovendien is het qua accessoires overcompleet.

Kingston HyperX Alloy FPS kopen

Check de links onder en boven de review voor een scherpe prijs.

Kingston HyperX Alloy FPS kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.