GadgetGear.nl

Review: Flatliners 2017 (Blu-Ray)


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Flatliners 2017 met 3.5 sterren.

The Good
  • Het verhaal is compleet opgepoetst
  • Grafisch een stuk sterker

The Bad
  • Als je het einde al kende...

Flatliners 2017 kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

In 1990 verscheen de titel Flatliners voor het eerst in de bioscoop. Een controversiële film over medische studenten die spelen met de dood. Met grote namen als Keifer Sutherland, Julia Roberts en Kevin Bacon.

Reboot

Anno 2017 werd het tijd om Flatliners opnieuw naar het witte doek te brengen met opnieuw Keifer Sutherland, al is hij in deze uitvoering niet heel herkenbaar. De film moet het in zijn geheel hebben van een jonge groep acteurs die minder herkenbaarheid geniet dan de vorige cast, maar niet minder indruk maakt.

Verhaal

Maar eerst het verhaal. We leven namelijk allemaal met de ultieme vraag; is er iets na de dood? Leven we voort in wat voor’n vorm dan ook of sluiten we de ogen en is het hele leven een zinloze executie geweest. Is er iets aan het einde van de tunnel, of is er simpelweg niets.

Studente Marlo (Nina Dobrev) blijkt al een tijdje de dood te onderzoeken. Ze is op het moment aangekomen dat het tijd is om een praktijkonderzoek uit te voeren. Ze vraagt drie collegastudenten om haar onderzoek te ondersteunen. In een verlaten noodziekenhuisje in een bunker starten ze het experiment. Wanneer dit mis gaat, raakt ook mentor Courtney (Ellen Page) bij het experiment betrokken, en geobsedeerd.

Het blijkt namelijk dat de studenten tijdens het bijna dood experiment hun hersencapaciteit kunnen vergroten. Dat wil zeggen, ze gaan nieuwe gebieden gebruiken en die leveren bijzondere voordelen op. Maar er is een keerzijde. Ze hebben allemaal een verleden dat niet al te schoon is. En de demonen uit hun verleden, achtervolgen ze nu…

Reboot net even anders

In grote lijnen is het verhaal van Flatliners anno 2017 gelijk gebleven. Toch hebben de schrijvers de vrijheid genomen de karakters van de studenten en hun verleden compleet te herschrijven. De problemen waar de studenten mee worstelen zijn veel meer van deze tijd. Een ongeluk door telefoongebruik achter het stuur, het verspreiden van naaktfoto’s van medestudenten, Het in de steek laten van een tienermoeder, het komt allemaal voorbij. Daarmee hebben de schrijvers de sci-fi horror heel goed naar deze tijd weten te vertalen. Een complimentje waard.

Extra’s

Sony Pictures heeft de Blu-Ray van de nodige extra’s voorzien. Daarin wordt onder anderen in gegaan op de vertaling van de originele Flatliners naar de film die 27 jaar later in de buiscoop te zien is. Of anno 2018 op Blu-Ray natuurlijk ;-). Daarnaast verzorgt Sony een UV code zodat je de film op al jouw apparaten kunt downloaden.

Conclusie: Flatliners 2017

De film Flatliners in 1990 was heel sterk. Anno 2017 heeft de reboot de film niet krachtiger gemaakt, maar het verhaal wel meer naar deze tijd gezet. Ken je de originele film, dan is deze niet meer dan een variant op het origineel. Dit omdat de oplossing waar de studenten naar zoeken exact hetzelfde is gebleven. Neemt niet weg dat de film heel vermakelijk is.

Flatliners 2017 kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Reageren