GadgetGear.nl

Gesloten beta Google Assistant voor Nederland van start

Goed nieuws voor fans van virtuele assistenten. Tot nu toe sprak alleen Siri Nederlands, maar Google werkt hard aan een vertaalde versie van haar virtuele assistent. Google Assistant wordt momenteel getest in het Nederlands.

Volgens nu.nl heeft een beperkte groep Nederlanders al toegang tot de Nederlandse versie van Google Assistant. Nog niet op de bekende Google Home speakers, maar alleen op Android smartphones. Deze moeten draaien op Android L, M, N of O. De gebruikers hebben ook een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen met Google.

De eerste feedback die nu.nl heeft ontvangen is dat Google Assistant slechts deels is vertaald. Met regelmaat komt er nog Engelse feedback uit de speakers. Toch ligt het goed in lijn met het gerucht dat Google Assistant vanaf dit jaar in het Nederlands verkrijgbaar zal zijn. Dat zal ook betekenen dat de Google Home speakers en Pixel smartphones hier verkocht mogen worden.

Met de komst van een Nederlandse versie, loopt Google flink voor op Amazon, maar het is de vraag of dat echt zin heeft. Amazon Echo speakers zijn hier al wel te koop al is het in het Engels. Daarnaast is de ondersteuning van apparaten vooralsnog veel breder bij Amazon. Zo kunnen de smart homes die Heijmans in Nederland oplevert met Free@Home alleen gebruik maken van Alexa en ook Dyson’s Jake Dyson verklaarde eerder dit jaar in een interview met GadgetGear geen interesse te hebben in Google’s platform.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten