Menig audiofiel is zeer te spreken over de klassieke plaat. Ieder kuchje en ieder stofje op de stemband mag gehoord worden. Met HD Vinyl verlegt een Australisch bedrijf de grenzen.

Met de nieuwe HD Vinyl platen van het bedrijf zouden platenspelers een veel responsiever worden qua frequenties die je hoort. Veel strakkere tonen laten meer detail in de muziek horen. Bovendien moeten de platen 30% meer muziek laten horen dan klassieke vinylplaten.

Het geheim zit hem in de vorm van de groeven van de plaat. Er ontstaat nu een groef die zowel in de breedte als in de hoogte gegevens over de muziek bevat. Het nadeel is wel dat deze groef berekend moet worden door een computer. Er vindt dus eerst een analoog-digitaal omzetting plaats om daarna weer een digitaal-analoog omzetting plaats te laten vinden. De platen worden niet meer geperst, maar door lasers gebrand. Hierdoor is het productieproces ook veiliger omdat er geen chemische middelen meer aan de productie te pas komen.

Het lijkt er wel op dat de platen op iedere platenspeler af te spelen zijn. Je moet alleen een naald kopen die geschikt is voor de fijnere vorm van de HD Vinyl groeven.

Meer informatie over HD Vinyl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.