GadgetGear.nl

Australiërs komen met HD Vinyl platen

Menig audiofiel is zeer te spreken over de klassieke plaat. Ieder kuchje en ieder stofje op de stemband mag gehoord worden. Met HD Vinyl verlegt een Australisch bedrijf de grenzen.

Met de nieuwe HD Vinyl platen van het bedrijf zouden platenspelers een veel responsiever worden qua frequenties die je hoort. Veel strakkere tonen laten meer detail in de muziek horen. Bovendien moeten de platen 30% meer muziek laten horen dan klassieke vinylplaten.

Het geheim zit hem in de vorm van de groeven van de plaat. Er ontstaat nu een groef die zowel in de breedte als in de hoogte gegevens over de muziek bevat. Het nadeel is wel dat deze groef berekend moet worden door een computer. Er vindt dus eerst een analoog-digitaal omzetting plaats om daarna weer een digitaal-analoog omzetting plaats te laten vinden. De platen worden niet meer geperst, maar door lasers gebrand. Hierdoor is het productieproces ook veiliger omdat er geen chemische middelen meer aan de productie te pas komen.

Het lijkt er wel op dat de platen op iedere platenspeler af te spelen zijn. Je moet alleen een naald kopen die geschikt is voor de fijnere vorm van de HD Vinyl groeven.

Meer informatie over HD Vinyl.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten