GadgetGear.nl

Waarom dipt de Litecoin zo?

Litcoin (LTC) is sinds begin dit jaar enorm fluctuerend. Een aantal weken geleden nog stond de coin op ruim 200 dollar, tot deze vandaag de 130 dollar aanraakte. Hoe kan dat toch?

Zoals in beleggersland bekend is, zijn de koersen ook afhankelijk van geruchten en feiten. Zo ontstond het bedrijf LitePay, dat als één van de eersten de Litecoin zouden gebruiken als betaalmiddel en platform zoals we een beetje van Paypal gewend zijn. Ook wilde ze een Litecoin creditcard maken. Dit en de Fork Litecoin Cash zorgde ervoor dat de virtuele munt enorm steeg.

Afgelopen maandag zette een daling in na het nieuws dat betalingsverwerker LitePay zijn bedrijfsactiviteiten heeft gestaakt. Ondanks diverse beloften en fondsen van de Litecoin Foundation kwam de eigenaar van LitePay, Kenneth Asare, met de verlossende woorden dat hij het bedrijf wilde gaan verkopen omdat hij de plannen niet kon waarmaken. Na wat een verontschuldiging van de LTC oprichter Charlie Lee voor het promoten van LitePay daalde de koers weer enorm.

Litecoin herstelde zich medio februari, gedeeltelijk als gevolg van de aankondiging van LitePay dat het betalingsverwerkingssysteem voor handelaren voor Litecoin dat op 26 februari live zou gaan. Maar in een e-mail aan klanten op 5 maart zei LitePay dat het nog steeds “alle verkopers in perspectief controleert” en houdt stand op kaartregistraties “vanwege de negatieve perceptie en drastische acties die kaartuitgevers hebben ten opzichte van cryptocurrency-bedrijven.” Het bedrijf heeft sindsdien geen update verzonden.

Wij zijn vooral erg benieuwd of er een bedrijf zal opstaan die het project LitePay zal overnemen. Wellicht een bedrijf zoals Paypal of een creditcardmaatschappij? De munt zou het goede nieuws in ieder geval goed kunnen gebruiken.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten