Review: WD My Passport 2017 (2TB)

WD My Passport 2017 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Vorig jaar voerde Western Digital (WD) voor het eerst grote veranderingen uit voor het ontwerp van haar My Passport externe harddrives. Ze werden veel meer een mode statement en de gekleurde My Passport Ultra drives getuigen daarvan.

Unboxing

In het doosje van de WD My Passport 2017 vinden we natuurlijk de harddrive, maar ook een microUSB 3.0 kabel in de kleur van de harddrive. Een mooi oog voor detail. Daarnaast vinden we een klein stukje documentatie.

Design

Qua design is de nieuwe WD My Passport 2017 dus echt een modieus item geworden, al kiest WD duidelijk voor een plastic fantastic ontwerp. Het gebruik van de plastics is heel netjes uitgevoerd, maar de hele drive heeft één kleur. Bovendien is het glossy plastic wel iets gevoelig voor krasjes. Wil je hem netjes houden, moet je hem dus ook een beetje beschermen.

Complimenten voor de status LED. Geen chinees blauw, maar gewoon netjes wit en strak weggewerkt naast de micro-USB aansluiting op de drive.

Wat jammer is, is dat WD nog niet over is op USB-C. WD was erg vlot met de implementatie van micro-USB 3.0. Echter zien we al ruim twee jaar USB-C in high-end smartphones en tablets. Ook laptops beschikken hier steeds vaker over.

Wat ook opvallend is, is het formaat van de drive. Hij is grofweg twee keer zo dik als het plaatje op de verpakking doet vermoeden. Dit heeft met de technologie te maken die voor deze drives wordt gebruikt.

Specs en benchmarks

De dikte van de WD My Passport 2017 heeft dus alles te maken met de SMR technologie die WD voor deze drive gebruikt. Feitelijk is dit oudere technologie die veel meer ruimte nodig heeft om jou die 2TB aan opslagruimte te kunnen leveren. Doordat de technologie ouder is, is deze zeer waarschijnlijk al terugverdient waardoor de prijs van de drive omlaag kan.

De manier waarop de harddrive in de WD My Passport 2017 is opgebouwd zorgt natuurlijk voor de prestaties die je in de praktijk ervaart met deze externe harddrive. Die hebben we gemeten. Dit hebben we gedaan op een Intel Core i7 chipset uit 2017.

Kijken we naar de specs, dan zien we een prima plaatje voor de WD My Passport 2017. Een leessnelheid van maximaal 112.1MB per seconde is prima ook wanneer je films kijkt. Een schrijfsnelheid van 111.7MB per seconde is ook erg netjes. Bij kleinere schrijf- en leesbewerkingen ligt de snelheid aanzienlijk lager. Dit is normaal voor deze harddrive technologie en laat het zeker toe films te kijken vanaf de drive. Zelfs in 4K.

WD My Passport 2017 vs WD My Passport Ultra 2017

Wanneer je online gaat shoppen, zie je dat het prijsverschil tussen deze twee externe harddrives van WD erg klein is. Waar zit dit verschil in? Ten eerste, de behuizing. De Ultra heeft kent een luxe afwerking waardoor deze een veel zakelijkere uitstraling heeft. Daarnaast zit er verschil in de gebruikte SMR technologie. Feitelijk is die van de WD My Passport 2017 ouder. Ook qua performance zie je het verschil in SMR technologie terug. De Ultra is bijna een kwart sneller dan deze uitvoering. Tenslotte krijg je op de Ultra versie een jaar extra garantie. Voldoende verschil voor die paar euro’s extra? Dat moet je zelf overwegen.

WD Discovery

Met de WD Discovery app geeft WD je de mogelijkheid om allerlei taken voor jouw externe harddrive in te regelen. Bijvoorbeeld het automatisch maken van back-ups van jouw computer. Een mooie aanvulling op de drive wanneer je deze voor meer wilt gebruiken dan om alleen veel data op te slaan.

Conclusie: WD My Passport 2017 2TB

Met haar gedurfde kleuren, is de WD My Passport 2017 2TB een zeer opvallende externe harddrive. Het gladde plastic is wel wat gevoelig voor krasjes, maar dat hoort gewoon bij het materiaalgebruik. En laten we wel zijn, je hebt het instapmodel uit de serie te pakken. Belangrijker nog, zijn de prestaties. En die zijn voor dit prijsniveau echt prima. Dat de SMR techniek van een wat oudere generatie is, heeft nauwelijks impact op dagelijks gebruik. Bovendien vertrouwd WD er voldoende in 2 jaar garantie te geven.

WD My Passport 2017 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Degelijke prestaties voor een scherpe prijs

THE BAD

  • Product is veel dikker dan afgebeeld op de verpakking
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram