Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de The Snowman met 3 sterren.

The Good
  • Goed concept
  • Sterke cast
The Bad
  • Slecht uitgewerkt


The Snowman is één van de grotere releases voor Universal aan het begin van het jaar. Na een flinke campagne om Nederland naar de bioscoop te trekken, is de thriller nu uit op Blu-Ray en onze afsluiter voor het weekend.

Na zijn verbluffende rol in Alien: Covenant staat acteur Michael Fassbender weer met beide pootjes op vaste grond. Hij speelt in The Snowman inspecteur Harry Hole. De hoofdrol in The Snowman, een film gebaseerd op de Scandinavische bestseller van Jo Nesbo.

De rol is zeer belangrijk voor Michael Fassbender. The Snowman is namelijk de eerste in de bekroonde reeks verhalen over inspecteur Harry Hole. Bij succes zullen we Michael mogelijk vaker op het witte doek vinden… bij succes…

Harry Hole is een typische inspecteur die vooral moeite heeft met zijn eigen leventje. Voor de eerste dertig minuten van The Snowman voorbij zijn, hebben we hem al drie keer stom dronken gezien. Hij heeft ook nog eens de nodige problemen met zijn ex-vriendin en haar zoon, wat zijn verhaal alleen maar zwaarder lijkt te maken.

Wanneer de sneeuw valt, lijkt een seriemoordenaar zijn slag te slaan. Een seriemoordenaar die ook bekend staat als The Snowman. Wanneer Harry Hole op zoek gaat naar een vermiste vrouw, komt hij al snel op het pad van deze bijzondere seriemoordenaar. The Snowman markeert zijn daden namelijk met een sneeuwpop voor het uit.

Je merkt, alles voor een bloedspannende film is aanwezig, behalve vakmanschap van de regisseur. The Snowman kenmerkt zich door de kleine vragen die geen antwoord krijgen. Die belangrijk lijken te zijn, maar toch niet triviaal. Op andere momenten vraag je jezelf af waarom je bepaalde details in het verhaal mee moet krijgen. Deze missers breken de sfeer toch een beetje op.

Extra’s

Universal verpakt de Blu-Ray van The Snowman netjes met een UV code zodat je de film op ieder apparaat kunt downloaden. Daarnaast zit er erg veel making of materiaal op. Wanneer je die extra’s bekijkt voel je dat de plannen met The Snowman veel grootser en beter waren dan de uiteindelijke film is geworden.

Conclusie: The Snowman (Blu-Ray)

Soms is er een geweldig idee en dat gaat dan kapot aan een rommelige regie. The Snowman valt in die categorie. Er zit voldoende spanning in om je bij de film te houden, maar je vraagt je ook vaak genoeg af wat er nu aan de hand is. Hierdoor komt The Snowman niet verder dan een magere voldoende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.