GadgetGear.nl

Quarnot bouwt elektrische verwarming die bitcoins genereerd

Één van de belangrijkste restproducten van het minen naar crypto munten, is warmte. Warmte dat weer symbool staat voor het enorme energieverbruik. De mensen van Quarnot hebben daar een oplossing voor bedacht.

De Quarnot QC1 is de eerste verwarming op basis van een crypto miner. Het restproduct warmte wordt hiermee ingezet om de ruimte te verwarmen. Doordat de verwarming ook crypto munten aan het genereren is, zouden de kosten voor het verwarmen van de ruimte weer terugverdient kunnen worden. Mits de waarde van het muntje natuurlijk stijgt.

De Quarnot QC1 zal in eerste instantie geoptimaliseerd zijn voor het minen van Etherium. Dit doet hij op een snelheid van 60 MH/s. Dit doet de machine door gebruik te maken van twee GPU’s in de heater. Het totaal verbruik ligt op 650 Watt.

Het project komt voort uit de mogelijkheid om heaters op basis van rekenkracht te verhuren. Daarbij plaatste bedrijven heaters waarbij de warmte van de processors afkomstig was. De processorkracht werd weer verhuurd aan bedrijven die enorme hoeveelheden rekenkracht nodig hadden.

De GPU’s in de Quarnot QC1 zijn AMD Sapphire Nitro en Radeon RX580 kaarten met 8GB VRAM. De aankoop ligt naar verwachting rond de €2.900. De terugverdientijd ligt daarmee op 5 jaar. Mits er geen rare prijsschommelingen zijn voor de Etherium munt en je de Quarnot QC1 ook in de zomer laat door verwarmen 😉

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten