Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei introduceert eigen virtuele assistent

Nu Samsung met haar Bixby en LG met haar ThinQ de markt van de slimme assistenten proberen te veroveren, besluit Huawei ook een gokje te wagen. Het Chinese merk introduceerde deze week haar HiAssistant.

Het nieuws van de HiAssistant lekte via het bekende XDA Developers forum. De HiAssistant van Huawei zou voortborduren op Hi Voice dat eerder werd geïntroduceerd. Met stemcommando’s kan de HiAssistant simpele taken op jouw smartphone uitvoeren.

Binnen en buiten China

Hoewel HiAssistant een onderdeel vormt van Huawei’s EMUI interface voor Android, zal HiAssistant alleen in China bruikbaar zijn. Buiten China lijkt Huawei nog niet in te zetten op een concurrent voor de populaire Google Assistant.

Dat Huawei investeert in een eigen virtuele assistent voor de Chinese markt is niet heel vreemd. In China is het gros van de Google diensten verboden door de overheid. Ook andere virtuele assistenten ondervinden problemen in China. Een lokaal initiatief zou het dus goed doen en Huawei is in China marktleider. Ze hebben dus de slagkracht om HiAssistant groot te maken in de Chinese markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.