Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei gaat toch wereldwijd een eigen virtuele assistent lanceren

Eerder deze maand konden we je al vertellen over Huawei’s eigen virtuele assistent. Daarmee leek Huawei van plan de Chinese markt te willen veroveren. Nu blijken de plannen toch een stuk verder te gaan.

Huawei blijkt toch plannen hebben om haar virtuele assistent wereldwijd uit te brengen. Hiermee volgt Huawei in de voetsporen van Samsung (Bixby) en LG (ThinQ) die eerder al de strijd met Siri, Alexa en Google Assistant aangingen.

Dat Huawei grotere plannen heeft, is een ontdekking van Android Planet. In welke landen de virtuele assistent op de markt wordt gezet is nog niet duidelijk. Daar Huawei voor de Chinese markt niet kan leunen op Google Assistant (wat LG wel doet), komt het bedrijf echt met eigen technologie. Het zal dan ook een hele klus zijn om de concurrentie met Google Assistant en Amazon Alexa aan te kunnen op het gebied van ondersteunde apparaten.

Huawei zou, net als haar concurrenten, ook werken aan slimme speakers. Ook die producten zouden spoedig gelanceerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.