Gerucht: Huawei Mate X krijgt 512GB opslagruimte

Samsung experimenteert er al jaren mee, maar Huawei zou maar zo de primeur kunnen pakken. Als we Gizmochina mogen geloven is het Chinese merk van plan een Android smartphone te bouwen met 512GB opslagruimte, de Mate X.

In theorie is het natuurlijk niet zo spannend. We kunnen sinds 2016 al SSD’s kopen met een terrabyte opslag en 400GB microSD kaarten van SanDisk. Maar om 512GB klein te krijgen en snel te houden is een heel andere uitdaging. Zeker bij oplopende temperaturen, want dat wil nog weleens een probleem zijn voor Android smartphones.

Hoewel Huawei op dit moment vol in de voorbereiding is om haar Huawei P20 in Parijs te presenteren, zouden de eerste specificaties van de Huawei Mate X gelekt zijn. Dus niet de Mate 20, wat logisch zou zijn na de Mate 10 en de P20, maar de Mate X. Ja, Huawei blijft Apple natuurlijk volgen.

Of het gerucht klopt weten we voorlopig nog niet. De lancering van een nieuwe Mate is doorgaans net wat later in het jaar, dus op zijn vroegst tijdens de IFA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.