De Falcon Heavy lancering, dit is waarom deze belangrijk was

We hebben het al veel over de lancering van de SpaceX Falcon Heavy lancering gehad. Iets dat we niet hebben gezien is de mislukte landing van een booster raket op zee. En waarom werd er een Tesla Roadster de ruimte in geschoten?

In haar laatste video legt SpaceX haar verhaal uit. De reden dat SpaceX een Tesla Roadster met Starman de ruimte in schoot is simpelweg om te bewijzen dat het kan. Dat we als mens, dromen waar kunnen maken. En dat SpaceX simpelweg de meest brute raket op aarde kan bouwen. En Elon laat ons eindelijk de beelden van de mislukte landing zien 😉

De SpaceX Falcon Heavy is na deze test in staat om 64 ton aan materiaal de ruimte in te brengen. Het bouwen van grote satellieten, ruimtestations en wellicht ruimtevoertuigen komt hiermee een stuk dichterbij. Ter vergelijking, de op één na sterkste raket (Delta IV Heavy) kon nog niet eens de helft van het gewicht omhoog brengen.

En dan is er nog een groot voordeel. Door nieuwe technologie gaan de kosten omlaag. Ten opzichte van de Delta IV Heavy is een Falcon Heavy lancering een derde goedkoper. En dat krijg je natuurlijk alleen maar wanneer een bedrijf zich met deze technologie bemoeit in plaats van een overheidsinstantie. Nu nog iets doen aan de uitstoot van fijnstof…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.