GadgetGear.nl

Facebook verzamelde jarenlang belgegevens Android gebruikers

De beerput is open. Na het schandaal met Cambridge Analytics ligt Facebook vol onder het vergrootglas. Zo blijkt dit weekend dat Facebook de belgeschiedenis van Android gebruikers verzamelde.

Jarenlang verzamelde Facebook al deze gegevens via een speciale functie in Android. Het platform wist precies met wie je belde, hoe vaak en hoe lang. Facebook kon dit wanneer gebruikers het toestonden contactgegevens te verzamelen onder Android 4.1 en ouder. Google blokkeerde deze mogelijkheid pas in oktober 2017. Toen werd bekend dat als je in de oudere Android versies toestemming hebt verleend, deze in nieuwere Android versies nog steeds werkte.

Deze mogelijkheid werd ontdekt door een gebruiker in Nieuw-Zeeland. Deze vroeg op welke gegevens Facebook over heb had verzameld, zo meld ArsTechnica.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten