Apple introduceert producten en diensten voor Onderwijs

Al decennia focust Apple op het onderwijs met unieke producten, programma’s en zelfs software. Als speciale hardware herinneren we de eMac en eMate. Die waren in Nederland ook te koop. Van de speciale programma’s merken we in Nederland doorgaans wat minder, maar dat gaat nu veranderen. Apple introduceert de nieuwe iPad die speciaal voor het onderwijs bedoeld is. Dus een ePad maar iPad… Apple presenteert het nieuws vol trots vandaag op hun website. Dat is een teken van commitment aan het onderwijs. Gelukkig is de nieuwe iPad ook zonder onderwijskorting te koop.

Tekenen en noteren op jouw iPad

De nieuwe iPad is te bedienen met een Apple pencil zoals de iPad Pro dat al langer kan. Het formaat is met 9,7 inch voldoende om creatief uit de voeten te kunnen en tegelijkertijd toch niet groot en zwaar te worden. Op het 9,7-inch Retina-display van iPad komen details prachtig tot hun recht en spatten de kleuren van het scherm volgens Apple. De ingebouwde Touch-sensor met hogere resolutie maakt het gebruik van een Apple Pencil mogelijk.

Met een Apple Pencil kun je op een natuurlijke manier heel vloeiend tekenen. Geavanceerde sensoren meten zowel de druk die wordt uitgeoefend als de hoek waaronder dat gebeurt. Je kunt tot op de pixel nauwkeurig werken en de vertraging is nauwelijks merkbaar. Zo kun je eenvoudig en snel aantekeningen en illustraties maken in apps als Pages, Numbers, Keynote en Microsoft Office. Speciale technologie zorgt ervoor dat je je hand gewoon op het scherm kunt laten rusten als je met Apple Pencil aan het schrijven of tekenen bent.

Veelzijdig, handzaam en snel

De nieuwe iPad is uitgerust met de door Apple ontworpen A10 Fusion-chip met een 64-bits architectuur van desktopklasse. De CPU is 40 procent sneller en de graphics zijn 50 procent sneller.2 Daardoor verlopen multitasken en het gebruik van veeleisende grafische apps praktisch naadloos. De camera’s voor en achter bieden ook bij weinig licht een uitzonderlijke kwaliteit. Verder kun je er documenten mee scannen, films mee maken en mee facetimen.

De nieuwe iPad is al leverbaar vanaf 359 Euro met enkel wifi en 32 GB opslag. Wil je het maximale met LTE/4G data mogelijkheid dan ben je met de maximale opslag van 128GB, 579 Euro kwijt. Studenten kunnen een korting krijgen. Die kan je dan gebruiken om de Apple pencil te kopen, want die zit niet in de doos. Apple Pencil is los verkrijgbaar voor € 99.

Schoolsoftware

Apple introduceert met de nieuwe hardware ook een platform met initiatieven voor scholen onder de noemer ‘Iedereen is creatief’. Dit programma is speciaal ontwikkeld om de mogelijkheden van de nieuwe 9,7-inch iPad en Apple Pencil optimaal te benutten, zodat zowel leerkrachten als leerlingen zich volledig kunnen ontplooien. Daarnaast introduceert Apple Schoolwerk, een krachtige nieuwe app waarmee leerkrachten taken kunnen aanmaken, de voortgang van leerlingen kunnen bijhouden en alles uit apps halen in de les. Schoolwerk bouwt voort op het succes van de Klaslokaal-app van Apple, die overal ter wereld in scholen wordt gebruikt om iPads onderdeel te maken van de les. Met Schoolwerk en Klaslokaal kunnen zowel leerkrachten als administratieve krachten de technologie van Apple optimaal inzetten op hun school.

“Door creatief bezig te zijn raken kinderen veel meer betrokken bij de les. We zijn dan ook enorm trots dat we leraren kunnen helpen creativiteit in de les te stimuleren”, aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Door de kracht van iPad, de creativiteit van Apple Pencil, meer dan een miljoen iPad-apps in de App Store, de uitgebreide lesprogramma’s in ‘Iedereen kan programmeren’ en ‘Iedereen is creatief’ en de unieke apps Klaslokaal en Schoolwerk bijeen te brengen, kun je leerlingen en scholen helpen technologie optimaal in te zetten in de les. We zijn ervan overtuigd dat dit aan het leertraject en creatieve proces een dimensie toevoegt die alleen Apple kan bieden.”

Klaslokaal binnenkort ook voor Mac

Klaslokaal is een handige assistent in de klas die leerkrachten helpt iPads van leerlingen te beheren, leerlingen te begeleiden en bij de les te houden en leerlingen onderling werk laat delen. Deze app komt binnenkort ook beschikbaar voor de Mac.

Met Klaslokaal kunnen leerkrachten gemakkelijk apps, boeken en webpagina’s activeren op de iPads van alle leerlingen tegelijk. Daarnaast kunnen ze het ook gebruiken voor het versturen en ontvangen van documenten. Leerkrachten kunnen met Klaslokaal de schermen van leerlingen tijdens de les in de gaten houden, iPads aan bepaalde leerlingen toewijzen en zelfs het wachtwoord van een leerling opnieuw instellen. De Mac-versie van de app wordt vanaf juni in een bètaversie beschikbaar gemaakt.

Gratis 200 GB iCloud-opslag voor leerkrachten en leerlingen

In iCloud zijn documenten en projecten van leerlingen altijd veilig, up-to-date en toegankelijk vanaf ieder apparaat. En vanaf vandaag krijgen leerkrachten en leerlingen met een beheerde Apple ID ook nog eens 200 GB aan gratis iCloud-opslag.

Meer informatie op de Apple site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.