Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Deze Vivo smartphone gaat echt randloos

Hoewel menig Chinese fabrikant hard werd aan Android smartphones met een ‘Apple Notch’ in het display, zouden we bijna vergeten dat die notch niet noodzakelijk is. In 2016 liet Xiaomi dit al zien met haar Mii Mix, in 2018 doet Vivo hetzelfde.

In dit prototype Android smartphone laat de Chinese fabrikant Vivo een smartphone zien waarbij het display boven, links en rechts tegen de rand van het toestel aan komt te liggen. De speaker wordt daarbij in de bovenrand verwerkt terwijl alle andere sensoren naar onderen gaan.

Net als bij de Xiaomi Mi Mix smartphones, zie je ook Vivo aan de onderkant een flinke rand houden. De foto is de donker om te laten zien waarom, maar ongetwijfeld zitten daar sensoren als de selfie camera in weggewerkt. Ja, dat wordt dus uitkijken voor de onderkin tijdens videogesprekken 😉

Gelukkig zijn een aantal componenten al wel vrij plaatsbaar in smartphones. Zo kan de vingerafdrukscanner natuurlijk achterop geplaatst zijn, maar Vivo heeft ook al een prototype laten zien met de scanner onder het display. Een camera onder het display zal echter een probleem blijven doordat de pixels licht in de sensor strooien.

Via Slashleaks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.