Arjan Olsder
Arjan Olsder

Stripe stopt met Bitcoin betalingen bij webshops

Terwijl de Bitcoin nog maar half zo hoog staat als halverwege december, blijft het slechte nieuws binnenkomen. Ditmaal is het één van de grootste epayment bedrijven die stopt met de ondersteuning voor Bitcoins.

Lang was het mogelijk om via Stripe bij tienduizenden webshops te betalen met de Bitcoin. Toch stopt het betalingsbedrijf ermee. Het blijkt vooral het systeem achter de Bitcoin te zijn die de mogelijkheid nekt.

De Bitcoin is een munt die heel snel in waarde kan dalen en stijgen. Voor een payment provider is het dus belangrijk om snel de Bitcoin om te zetten in harde valuta voor de klant. Echter, de blockchain van de Bitcoin raakt vol en is een log bakbeest aan het worden. Van het moment dat de betaling gedaan is met de Bitcoin tot het moment dat de Bitcoin is omgezet in keiharde valuta kan het muntje maar zo 20 minder waard zijn. Of juist meer. Het is dit gedrag dat een enorm risico met zich meebrengt.

Stripe volgt hiermee in de voetsporen van Valve. Die stopte al de mogelijkheid om met Bitcoins te betalen in de Steam shop. Stripe levert onder anderen de betalingen voor Facebook, Slack en Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.