Jeroen
Jeroen

Soul X-shock ‘True Wireless’ oordopjes

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Bluetooth 5.0
  • Lage gewicht
  • Ingebouwde LED’s
  • Meegeleverde powerbox

THE BAD

  • Bediening knoppen tijdens hardlopen

Intensief sporten, heftig bewegen, veel zweten of hardlopen door de regen? Voor de Soul X-shock ‘True Wireless’ oordopjes moet dit geen enkel probleem zijn, althans dat beweerd de fabrikant Soul Electronics.

De vorige keer testen wij al een product uit de stal van Soul Electronics, namelijk de Soul X-tra over-ear hoofdtelefoon. Dit was een zeer aangename verassing. Deze was namelijk lekker ligt qua gewicht en had ook een super geluid. Nadeel was het niet eenvoudig afnemen van de oorkussentjes en soms zakte de hoofdtelefoon af tijdens het sporten. Deze review kan je altijd lezen via deze link

Verslaat de Soul X-shock zijn hoofdtelefoon broertje? De adviesprijs is met €169,- wel duurder en dat schept uiteraard bepaalde verwachtingen. Maakt X-shock ze waar.. lees dan snel verder!

Unboxing

De eerste indruk bij het uitpakken is positief, de verpakking maakt meteen duidelijk dat de X-Shock gemaakt is voor diegene met de sportieve aspiraties. “Inspired and tested by Profesional Athletes” Verder is de doos is gevuld met X-shock oordopjes, oplaadstation, karabijn haak, USB laadkabel, oordopjes en een beschermzakje.

Ontwerp

De X-shock die wij testen heeft een gedeeltelijk mat- en glans zwarte look meegekregen. Er is ook nog een witte limited edition variant leverbaar. De oordopjes zijn lekker licht qua gewicht en voelen inderdaad aan alsof ze gemaakt zijn voor een stevige sportsessie. Wat direct opvalt is het formaat van de dopjes en dan vooral verhouding tussen het gedeelte wat in je oor gaat het forse deel dat uitsteekt. Ze hebben in mijn optiek een wat dikke uitstraling. Wel gaaf  zijn de ingebouwde LED’s in beide dopjes, deze gaan automatisch branden bij inschakeling. Vooral tijdens de donkere dagen geven deze je wat extra veiligheid tijdens bijvoorbeeld het hardlopen.

Gebruik

De oordopjes maken gebruiken van Bluetooth 5.0 in combinatie met een gouden antenne coating. Dit zorgt in de praktijk voor de beste draadloze verbinding die ik ooit heb ervaren, wat gaat dit makkelijk en soepel zeg. Nadat je ze voor de eerste keer hebt verbonden, maken de dopjes de volgende keer automatisch verbinding (binnen enkele seconden) met je mobiele device zodra je ze uit de oplaadbox haalt. Dit wordt nogmaals bevestigt door een stem uit beide die aangeeft dat de verbinding geslaagd is.

De oordopjes zelf zouden ongeveer 3,5 – 4 uur mee moet kunnen op een enkele lading en dit heb ik zelf ook telkens gehaald. Het handige aan de X-shock is deze meegeleverde oplaadbox, dit is eigenlijk een 3000mah powerbank. Hiermee kan je de oordopjes tot wel 16x opladen, voordat deze zelf aan de lader moet. Daarnaast kan je ook je mobiele device hiermee opladen, dit is voor mij een mega pluspunt van de X-shock!

Specificaties

Gewicht: 145gram

Bluetooth: 5.0

Dimensions

Ear piece: 26 x 19 x 24 (mm)

Powerbank: 90x65x28 (mm(

Max input power: 5mW

Speaker Diameter: 5.8mm

Sweat Resistant: iPX5

 

 Workout

De X-shock is natuurlijk bedoeld voor intensief gebruik en dit heb ik uiteraard geprobeerd na te boosten door de sportschool compleet af te breken en een nieuw record te lopen op de 5km. De oordopjes blijven ten alle tijd fijn zitten en ook met veel zweten heb je geen last van ze. Ook zijn beide dopjes voorzien van een fysieke knop om verschillende functies te bedienen zoals opnemen, pauzeren, Siri bedienen etc. Dit werkt voor mijn gevoel toch even wat minder fijn, vooral tijdens het rennen moet je in verhouding wat harder duwen waardoor het oordopje bijna in je oor verdwijnt.

Geluid

De X-shock maakt gebruik van natuurlijk ruisonderdrukking, dit betekent dat er minder geluid van de buitenwereld tot je komt omdat ze over je compleet gehoorgang vallen. In dit praktijk werkt dit redelijk, je hoort stemmen doffer en harde geluiden komen gedempt binnen. Het geluid zelf is goed, je hebt lekkere diepe bassen en de midden- en hoge tonen hebben een goed bereik. Je kan het geluid verder niet aanpassen via een equalizer app, maar dit is naar mijn mening ook helemaal niet nodig.

Conclusie

Ook nu ben ik weer positief verrast door een product van Soul Electronics. De X-Shock  levert een uniek design met zijn ingebouwde LED’s en strakke mat/glans zwarte uitstraling. De oordopjes zijn super eenvoudig te verbinden met je mobiele device en houden deze verbinding ook ten alle tijden vast. Het grootste voordeel voor mij blijft de sweat proof/weather proof kwaliteit en de bijgeleverde powerbank, die tevens je bewaardoosje is van 3000mah, waarmee je de X-shock tot wel 16x kan opladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.