Logo GadgetGear.nl
dscf2666
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

JLab Epic Lab Edition Oordopjes Review

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de JLAB Epic Earbuds met 5 sterren.

THE GOOD

 • Goed geluid
 • Mooi design
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

THE BAD

 • ANC goed maar niet vlekkeloos

Introductie van JLab

JLab Audio, opgericht in 2005, heeft zich in de loop der jaren stevig gepositioneerd in de competitieve wereld van audioapparatuur. Het bedrijf staat bekend om zijn toewijding aan innovatieve, hoogwaardige audio-oplossingen met een sterke prijs-kwaliteitverhouding. De Epic Lab Edition oordopjes zijn een recente toevoeging aan hun indrukwekkende assortiment.

Unboxing JLAB Epic Earbuds

Wat meteen opvalt bij het openen van de doos is de opvallende blauwe verpakking die JLab gebruikt voor het merendeel van haar producten. De blauwe verpakking, simpel en opvallend is stevig en compact en weerspiegelt JLab’s visie om dingen anders te doen. In de doos vind je naast de gebruiksaanwijzing de oordopjes zelf, een oplaadcase, verschillende maten oordopjes en een USB-C oplaadkabel.

JLAB Epic Earbuds
JLAB Epic Earbuds

Design

Bij het ontwerpen van de Epic Lab Edition heeft JLab duidelijk aandacht besteed aan zowel esthetiek als comfort.De Epic Lab Edition heeft een strak en modern uiterlijk. De vormgeving is gestroomlijnd, met subtiele kleuraccenten die een stijlvolle touch geven. JLab heeft hierbij gekozen voor een ingetogen branding op de oordopjes, wat bijdraagt aan een elegante en premium uitstraling. Dankzij de IP55-classificatie zijn de oordopjes zweet- en spatwaterbestendig, wat ze geschikt maakt voor gebruik tijdens fysieke activiteiten.

JLAB Epic Earbuds
JLAB Epic Earbuds

Comfort

De oordopjes zijn licht en de ergonomische vorm zorgt voor een comfortabele, stabiele pasvorm, zelfs tijdens intensieve activiteiten zoals hardlopen of fietsen. De touch controls op de oordopjes zijn intuïtief en reageren snel, waardoor je gemakkelijk gesprekken kunt beantwoorden of muziek kunt bedienen zonder je telefoon te gebruiken. Wel moet je vooral aan het begin even handigheid krijgen in het bedienen van de touch controls aangezien je dit aan de buitenkant van de earbuds niet kunt zien.

JLAB Epic Earbuds
JLAB Epic Earbuds

Geluidskwaliteit van JLab Epic Lab Edition Oordopjes

De JLab Epic Lab Edition oordopjes leveren een rijk en dynamisch geluidsprofiel. Wat direct opvalt, is de helderheid en de balans in het geluid. De oordopjes bieden een uitgebalanceerde mix van bas, midden- en hoge tonen, wat zorgt voor een aangename luisterervaring over een breed spectrum van muziekgenres. Voor liefhebbers van bas-intensieve muziek, zoals elektronische of hiphop, komen de Epic Lab Edition oordopjes goed tot hun recht. De bas is diep en krachtig zonder te overheersen. Dit betekent dat de bas aanwezig is, maar niet ten koste gaat van de midden- en hoge tonen, waardoor de algehele geluidskwaliteit gebalanceerd blijft.

JLAB Epic Earbuds
JLAB Epic Earbuds

De midden- en hoge tonen zijn waar de Epic Lab Edition echt schittert. Stemmen en instrumenten worden helder en gedetailleerd weergegeven, waardoor een rijke en meeslepende luisterervaring ontstaat. De hoge tonen klinken helder en zijn niet schel, wat betekent dat je voor langere tijd comfortabel naar muziek kunt luisteren zonder vermoeidheid in je oren. De actieve ruisonderdrukking (ANC) van de Epic Lab Edition verbetert de algehele luisterervaring door omgevingsgeluid te verminderen. Dit is bijzonder merkbaar in drukke omgevingen zoals het openbaar vervoer of op kantoor. De ANC werkt goed samen met de passieve geluidsisolatie die wordt geboden door de ergonomische pasvorm van de oordopjes, 100% geluidsdicht is het echter niet. Je zult dus altijd wel iets van omgevingsgeluid horen.

LC3 Codec in Bluetooth-Technologie

De JLab Epic Lab Eidition is uitgerust met  LC3 (Low Complexity Communication Codec). LC3 is een relatief nieuwe ontwikkeling in de wereld van Bluetooth-audio. Geïntroduceerd als onderdeel van de Bluetooth 5.2-specificatie, belooft de LC3 Codec een revolutie in de kwaliteit en efficiëntie van draadloze audio-overdracht. LC3 staat voor Low Complexity Communication Codec en is ontwikkeld als een verbetering ten opzichte van de traditionele SBC (Subband Coding) codec, die al geruime tijd de standaard is in Bluetooth-audio. LC3 richt zich op het bieden van een hogere geluidskwaliteit bij lagere bitrates, wat betekent dat het efficiënter omgaat met bandbreedte en energieverbruik.

Enkele voordelen van LC3 Codec zijn:

 • Verbeterde Geluidskwaliteit: LC3 biedt een significant betere geluidskwaliteit bij dezelfde bitrate vergeleken met zijn voorgangers. Dit betekent dat zelfs bij lagere bitrates, zoals in omgevingen met veel draadloze interferentie, de audiokwaliteit hoog blijft.
 • Energie-efficiëntie: Door de lagere bitrate is er minder energie nodig voor de overdracht van gegevens. Dit leidt tot langere batterijduur van zowel de bronapparaten (zoals smartphones) als de ontvangende apparaten (zoals draadloze oordopjes).
 • Betere Verbindingsstabiliteit: De LC3 Codec is efficiënter in het omgaan met verbindingsproblemen, wat resulteert in minder onderbrekingen en een stabielere verbinding.
 • Toegankelijkheid: LC3 verbetert de kwaliteit van spraakoproepen en kan bijdragen aan betere hoorbaarheid voor slechthorenden.
JLAB Epic Earbuds
JLAB Epic Earbuds

De JLab App

De JLab App is een aanvulling voor gebruikers van JLab audioapparatuur, zoals de Epic Lab Edition oordopjes. Deze app biedt naast nuttige informatie verschillende functies die de gebruikerservaring verbeteren en personaliseren. Zo kun je in de app o.a:

 • EQ Instellingen aanpassen: Een van de meest opvallende functies van de JLab App is de mogelijkheid om de equalizer (EQ) instellingen aan te passen. Gebruikers kunnen kiezen uit vooraf ingestelde modi of hun eigen EQ-instellingen creëren voor een gepersonaliseerde luisterervaring.
 • Batterijstatus:Gebruikers kunnen de batterijstatus van hun oordopjes en oplaadcase in real-time bekijken, wat handig is om te weten wanneer opladen nodig is.
  Firmware-updates:*De app stelt gebruikers in staat om de firmware van hun oordopjes te updaten, wat belangrijk is voor het verbeteren van de functionaliteit en het verhelpen van eventuele bugs.
 • Snelle Koppeling: De app maakt het eenvoudig om de oordopjes snel en efficiënt te koppelen met het apparaat van de gebruiker.

 

Prijs

Qua prijsstelling positioneert JLab de Epic Lab Edition oordopjes zich met een verkoopprijs van € 239,-  als een middenklasse optie. Gezien de kwaliteit en functies die ze bieden, vertegenwoordigen deze oordopjes een uitstekende waarde voor hun prijs.

JLAB Epic Earbuds
JLAB Epic Earbuds

Conclusie

Samenvattend bieden de JLab Epic Lab Edition oordopjes een uitstekende geluidskwaliteit die zich kan meten met veel duurdere concurrenten in de markt. De combinatie van diepe, rijke bas, heldere midden- en hoge tonen, effectieve actieve ruisonderdrukking en aanpasbaarheid via de app maakt deze oordopjes een uitstekende keuze voor een breed scala aan luisteraars. Ze leveren een consistente, kwalitatief hoogwaardige luisterervaring, ongeacht je muziekvoorkeur.

3 reacties

 1. Waarom volledige 5 sterren als de ANC niet vlekkeloos is?
  En ik dacht een dongle te zien in het midden van de case, en bij het checken van andere media blijkt dat inderdaad ook te zijn. Waar is die goed voor, is het geluid beter, het bereik?
  Iets over de microfoon te zeggen?
  Interessante info over LC3 en de manier waarop je het geluid omschrijft is ook duidelijk. Ik keek altijd een beetje over JLab heen. Misschien toch eens meenemen in de overweging. Hoe is de app eigenlijk?

 2. Goede vraag. De reden waarom we deze earbuds toch 5 sterren hebben gegeven is omdat de prijs/kwaliteit verhouding echt heel goed is.

  Natuurlijk zijn er modellen waarbij de ANC wellicht nog beter is maar die zijn vaak dan weer veel duurder. Ze hebben de balans tussen prijs en wat je ervoor terug krijgt gewoon heel goed voor elkaar bij Jlab als we kijken naar de producten die wij hebben getest.

  Overigens werkt de microphone ook erg goed. De app is gebruiksvriendelijk, niet heel ingewikkeld en werkt zonder problemen.

  1. Ok, duidelijk, dank voor je antwoord. En de dongle, waar zorgt die voor? Ik lees in reviews van die zakelijke headsets waarvan jullie ze ook wel eens getest hebben dat het geluid icm de microfoon wanneer ze tegelijkertijd werken, veel beter klinken (want standaard zet Windows je op het ‘handsfree AG’-profiel wat heel matig klinkt). Is dat hier ook zo? Want dat zou een heel flinke plus zijn van deze headset…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.