Smartphonemaker Wileyfox failliet

Vorig jaar september durfde het merk Wileyfox tijdens de IFA nog nieuwe smartphones op basis van Windows Phone 10 te presenteren. Nu, begin 2018, lijkt het doek toch echt te vallen voor de eigenzinnige smartphonemaker.

Het Britse merk is in 2015 met het bouwen van smartphones gestart. Het bedrijf richtte zich vooral op de budget markt. Daarbij bouwde het merk zowel smartphones op basis van Windows als op basis van Android.

Bij de Android smartphones richtte het bedrijf zich lang op Cyanogen OS. Toen die versie van Android niet langer doorontwikkeld zou worden, nam het bedrijf een aantal van de ontwikkelaars achter het systeem over. Die versie van het besturingssysteem werd nog een half jaar gehandhaafd terwijl OnePlus het systeem verruilde voor Oxygen OS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.