GadgetGear.nl

Smartphonemaker Wileyfox failliet

Vorig jaar september durfde het merk Wileyfox tijdens de IFA nog nieuwe smartphones op basis van Windows Phone 10 te presenteren. Nu, begin 2018, lijkt het doek toch echt te vallen voor de eigenzinnige smartphonemaker.

Het Britse merk is in 2015 met het bouwen van smartphones gestart. Het bedrijf richtte zich vooral op de budget markt. Daarbij bouwde het merk zowel smartphones op basis van Windows als op basis van Android.

Bij de Android smartphones richtte het bedrijf zich lang op Cyanogen OS. Toen die versie van Android niet langer doorontwikkeld zou worden, nam het bedrijf een aantal van de ontwikkelaars achter het systeem over. Die versie van het besturingssysteem werd nog een half jaar gehandhaafd terwijl OnePlus het systeem verruilde voor Oxygen OS.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren danĀ BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.