Neatgear is al een tijdje de enige grote aanbieder van echt draadloze beveiligingscamera’s die ook nog eens volledig waterdicht zijn. Hoewel de eerste generatie al top was, zien we nu de tweede generatie verschijnen.

Net als haar voorganger is de Arlo 2 compleet draadloos en weerbestendig. Hij kan dus gewoon in de tuin gehangen worden.

Kreeg je bij de eerste generatie nog een omgebouwd Netgear modem bij de camera, levert Netgear nu een compleet geoptimaliseerd basisstation inclusief sirenefunctie.

De camera’s zelf filmen nu in 1080p, Full HD dus. Een aardige upgrade ten opzichte van de eerste generatie. Daarnaast zit er in 130-graden lens in. Bovendien is het mogelijk om herlaadbare accu’s te gebruiken of om de camera’s op een solar paneel aan te sluiten. Handig!

Doordat de camera’s nu wat minder zuinig mogen zijn, zien we dat de camera’s net als dashcams meer data opnemen. Wanneer en dan echt iets is, wordt het datablock van drie seconden voor detectie meteen veilig gesteld. Hierdoor zijn de beelden nuttiger. Tenslotte zijn er microfoon en speakers voor tweeweg communicatie.

Over de afgelopen jaren waarin we gebruik maakten van de originele Arlo camera’s, hebben we het platform flink zien groeien. Zo zagen we ondersteuning voor Alexa, maar ook voor Apple TV worden toegevoegd. Het systeem groeit dus lekker mee met de smart home wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.