MWC: Wiko introduceert Android met inkeping in het display

Prijsvechter Wiko heeft een opvallende introductie gedaan op het Mobile World Congress. Hoewel aardig wat merken de inkeping van Apple proberen na te doen, heeft Wiko een veel subtieler ontwerp aangenomen.

De nieuwe vormgeving voor de inkeping in het display is goed zichtbaar in de View2 en View2 Pro smartphones van het merk. Ook bijzonder is dat de displays een verhouding hebben van 19:9 waar het gros van de displays juist een 18:9 beeldverhouding kent.

Door de inkeping is Wiko in staat om het display niet alleen aan de zijkanten de rand aan te laten raken. Ook aan de bovenkant komt het display nu tot aan de rand.

De Wiko View 2 zal worden uitgerust met een 13 megapixel camera achterop. De Wiko View2 Pro krijgt een dubbele camera waarbij het merk heeft gekozen voor de Sony IMX499 met een resolutie van 16 megapixel.

Wiko voegt ook de Big Pixel modus toe. Dit is hetzelfde idee als LG’s Bright Mode. 4 pixels worden samengevoegd tot 1 pixel om zo veel meer licht te vangen en een scherper plaatje neer te kunnen zetten. Je houdt dan natuurlijk wel ¼ van de resolutie over. In het geval van de Wiko View2 Pro is dat 4 megapixel. Nog steeds genoeg voor een fotoprint van 10×15 CM.

Ook de selfie camera beschikt over een interessant beeld verbeteraar. Deze neemt in één keer vijf foto’s en gebruikt al die data om ruis te onderdrukken. Bovendien ligt er een 120 graden groothoek lens in.

Beide Android smartphones draaien op een octa-core chipset van Qualcomm. Het gewone model krijgt 3GB werkgeheugen. Het pro model wordt uitgerust met 4GB aan werkgeheugen. De View2 krijgt 32GB opslagruimte, de View2 Pro 64GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.