Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Western Digital presenteert snellere 400GB microSDXC kaart

Vorig jaar presenteerde SanDisk al een 400GB microSDXC kaart. Dit was de A1 die al best acceptabele snelheden bood voor deze, bijna, halve terrabyte aan opslagruimte. Voor iedereen die veel opslagruimte en hoge performance verwacht, komt SanDisk nu met de A2.

De SanDisk 400GB microSDXC A1 bood leessnelheden tot 100MB per seconde en schrijfsnelheden die daar net een stukje onder liggen. De grote uitdaging is immers niet het aantal gigabytes, maar zorgen dat het geheel ook een beetje vlot is. Het kleine formaat van deze kaartjes laat immers weinig tot geen ruimte voor koeling.

De nieuwe SanDisk 400GB microSDXC A2 is een UHS-I geheugenkaart geworden. De maximale leessnelheid op deze kaart ligt op 160MB per seconde. 50% sneller dan de vorige generatie. Daarmee voldoet de kaart ook aan de A2 specificatie voor mobiele apparaten.

Tijdens net MWC liet Western Digital, de eigenaar van SanDisk, ook nieuwe PCIe oplossingen voor smartphones zien. Daarmee is het onder anderen mogelijk om 8K opnamen direct op de kaart op te nemen. De snelheid kan daarbij oplopen tot 985MB per seconde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.