Sony heeft tijdens het MWC twee nieuwe Android smartphones gepresenteerd. Het gaat om de Sony Xperia XZ2 en de Sony Xperia XZ2 Compact. Beiden mogen we tot vlaggenschip rekenen omdat ze beiden op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 845 chipset draaien.

Sony laat zich niet gek maken

Al jaren zien we dat de smartphone markt een markt is waar merken elkaar volgen, zo nauwkeurig mogelijk. Met de nieuwe Xperia XZ2 series zet Sony de voet dwars. Opnieuw geen dubbele camera, maar gewoon één die heel goed is. En… opnieuw geen hoge resolutie op het display. Sony kiest ook op de grote Xperia XZ2 voor Full HD+. Die + staat voor de extra beeldlijnen die nodig zijn voor de 18:9 beeldverhouding. Wel ligt de focus sterk op entertainment.

Sony Xperia XZ2

Sony heeft haar Xperia XZ2 van een 18:9 display voorzien. Achter het display zit uiteraard weer Sony’s Bravia Engine en X-Reality met HDR ondersteuning. Het display meet 5,7 inch en heeft een FHD+ resolutie.

Sony’s Dynamic Vibration System moet innovatie brengen in de smartphone sector. Deze analyseert de audio die het toestel afspeelt en voegt vibraties toe. Films en games moeten dus een stuk heftiger beleefd worden.

Geluidstechnisch kiest Sony voor ondersteuning van Hi-Res Audio, iets dat de chipset met gemak aan kan. Daarnaast is de DSEE HX geluidsverbeteraar aanwezig.

De Motion Eye Advanced camera moet fotografie en filmen naar een hoger niveau tillen. Zo zegt Sony de eerste te zijn die ‘echt’ 4K kan vastleggen, in Hybrid Log Gamma formaat. Net als bij de Samsung Galaxy S9 is het mogelijk om in Super Slow Motion te filmen met 960 frames per seconde.

Een andere feature die Sony en Samsung gemeen hebben is de optie om objecten en personen in 3D te scannen en zo bijvoorbeeld een avatar te genereren.

De Sony Xperia XZ2 krijgt een 3.180 mAh accu mee en kan draadloos worden opgeladen.

Sony Xperia XZ2 Compact

De Xperia XZ2 Compact is de premium compact smartphone van Sony. Hetzelfde idee, maar dan met een 5 inch display. Door het kleinere formaat valt dit toestel zo’n €200 goedkoper uit. Echt grote verschillen werden in het persbericht niet benoemd.

Beschikbaarheid

De Android smartphones gaan respectievelijk €799 en €599 kosten en liggen vanaf 6 april in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.