"}
Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: LG V30S ThinQ gelekt

We hebben de LG V30 review nog maar net de deur uit, of de opvolger van het vlaggenschip staat al klaar. Geen LG G7 (of nog niet tenminste), maar de LG V30S ThinQ editie.

De lancering van de LG V30S past precies in de nieuwe strategie van het Koreaanse merk. Het merk heeft geen ‘zin’ meer in jaarlijkse updates van haar smartphone portfolio. In plaats daarvan wilt het nieuwe vlaggenschepen neerzetten wanneer dit nodig is. En de LG V30S laat zien dat een nieuwe behuizing dan niet het belangrijkste hoeft te zijn. Eigenlijk is het een beetje de evolutie van de Samsung Galaxy S6 op de Galaxy S7 op de Galaxy S8, maar dan met nog minder verschil in het design.

De LG V30S ThinQ heeft, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, vooral een A.I. upgrade gekregen. Tijdens de CES, begin dit jaar, zette LG al groots in op haar persoonlijke assistent ThinQ. Het lanceerde o.a. diverse speakers. Op de smartphone moet ThinQ nu gaan concurreren met Google Assistant, Siri, Cortana, Alexa en natuurlijk Bixby. Grappig genoeg leunt ThinQ wel voor een deel op Google Assistant, maar het voegt nu al 32 functies toe die Google Assistant niet kent.

Maar ThinQ is meer. Net als Bixby doet het meer dan alleen informatie voor je verzamelen. Het integreert ook in de camera met Vision AI. In de vorm van de AI Cam doet de camera app zelf suggesties om een foto vanuit een beter standpunt te nemen. QLens zorgt voor beeldherkenning. Fotografeer je een QR code, krijg je een suggestie om de informatie in de code te gebruiken.

Om die A.I. op de Android Smartphone de ruimte te geven, krijgt het toestel een geheugen upgrade van 4GB naar 6GB terwijl de chipset gelijk blijft; de Qualcomm Snapdragon 835. De hoeveelheid opslagruimte is verdubbeld; 128GB of 256GB. Hiermee lijkt LG ook wat tegendruk uit te oefenen op de Chinezen die doorgaans grotere hoeveelheden geheugen in hun smartphones drukken.

Ook voegt LG de Bright Mode toe. Daarbij beschikt het toestel over nieuwe algoritmen om ruis in foto’s te onderdrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.