Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Dit zijn de Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress zojuist de Galaxy S9 gepresenteerd. Dit deed Samsung op spectaculaire wijze met AR. Zo had de hele zaal, inclusief onze Albert Zeeman, een S9 in zijn hand, nog voor de presentatie was afgelopen.

De camera’s

Bij de presentatie van het nieuwe vlaggenschip draait het allemaal om de camera. Daarbij lijken de lekkers die vroege afbeeldingen lekten, er flink naast te zitten. De Samsung Galaxy S9 heeft een enkele camera achter en de Galaxy S9+ een dubbele. Er lijken dus geen modellen te zijn met drie camera’s achter, wat wel werd verwacht. In beide gevallen zitten er wel twee camera’s aan de voorkant.

De camera’s krijgen Samsung’s nieuwe Super Speed Dual Pixel-sensor. Deze beeldprocessor schiet 12 foto’s die worden gecombineerd tot één geheel, maar er is mee.

In Super Slo-Mo weet het toestel 960 frames per seconde vast te leggen. De camera kan ook zelf foto’s nemen op basis van beweging. De camera app maakt het ook mogelijk om zelf gif’s te maken of video’s snel af te monteren met rechtenvrije muziek.

Sneer naar Apple

Net als Huawei, zet Samsung haar tanden in het marktaandeel van Apple. En ook Samsung bijt stevig door. De animoji’s van Apple worden gematcht, maar dat niet alleen. Samsung werkt samen met één van de belangrijkste content partijen: Disney. Samsung laat animoji’s zien van Pixar, die studio die mede door Steve Jobs is opgezet. Samsung noemt dit AR Emoji. Die hoofdtelefoonaansluiting, die zit gewoon nog in de S9 series, netjes naast de USB-C aansluiting.

Audio

En dat is niet het enige dat Samsung met audio heeft gedaan. In de smartphones komt technologie van AKG terug, een onderdeel van Samsung. AKG is verantwoordelijk geweest voor de audio tuning en levert ook weer een headset mee. De S9 series is bovendien gecertificeerd voor Dolby Atmos.

Smart home en Bixby

Bixby is uiteraard weer in vol ornaat aanwezig op de S9 series. Om de smart home functionaliteit te vergroten zet Samsung ook SmartThings erop. Dit is het smart home platform dat Samsung enkele jaren geleden kocht. In hoeverre dat ook echt gaat werken in Europa is nog wat onduidelijk. De focus is vooral op de VS geweest.

En verder

Verder zien we opnieuw het Super AMOLED Infinity Display dat vorig jaar voor het eerst te zien was bij Samsung. Natuurlijk weer met gebogen glas om het design verder te verfijnen. Het toestel kan tot 400GB aan extra opslagruimte aan en is waterdicht.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S9 is nu al te bestellen bij verschillende shops. Het gaat dan om een pre-order. Wanneer je voor 8 maart bestelt, krijg je het toestel een week voor de release op 15 maart. Tot 15 maart krijg je maximaal €400 terug voor jouw oude smartphone.

Samsung Galaxy S9 en S9+ kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.