MWC: Huawei stunt met haar Matebook X Pro laptop

Huawei heeft tijdens haar presentatie op het Mobile World Congress haar opvolger voor de Huawei P10 stevig in de zak gehouden. Die zien we pas eind maart. Wel stunt het met een nieuwe laptop, de Matebook X Pro.

Lang werd gedacht dat Huawei zich zou beperkten tot smartphones en tablets. Er verscheen al weleens een laptop, maar echt vooruitstrevend waren die niet. Vooral goedkoop, dat wel. Met de Matebook X Pro lijkt de strategie te worden omgegooid.

Display

Huawei valt Apple’s MacBook Pro 13 direct aan met haar eigen MateBook X 13. De eerste vergelijking is sterk door het Huawei FullView display. Heeft de MacBook Pro 13 een screen-to-body ratio van 82%, knalt de 13 inch van Huawei daar met 88% overheen. Het 13,9 inch model haalt zelfs de 91%. Het scherm is immers groter, de rand niet.

Het display krijgt een resolutie van 3000x2000 pixels. Dat levert een scherpte van 260DPI op. Het display laat 100% van het RGB spectrum zien en heeft een lichtopbrengst van 450 nits en een 1500:1 contrast ratio.

Kleiner dan Apple

Ook qua formaat is de MateBook 13 inch een directe aanval. Op het dikste punt zit Huawei 0,3mm onder Apple. Dat lijkt niet veel, maar op het dunste punt (vooraan) is het verschil 3mm. En ja, je krijgt minimaal 2 USB-C poorten en een USB A. Daarnaast krijg je een gecombineerde hoofdtelefoonaansluiting. De USB-C pluggen bieden ondersteuning voor Thunderbolt 3 met ondersteuning voor een externe GeForce GTX 1080 GPU.

Prestaties

De kern van de MateBook Pro wordt gevormd door de achtste generatie Intel Core i7 8550OU processor. Deze zou 40% effectiever moeten zijn dan haar voorganger.

Wat onder Windows kan, en waar Huawei dus dankbaar gebruik van maakt, is uit een veel breder aanbod videokaarten kiezen. Huawei voorziet de MateBook X Pro van een Geforce MX150 GPU om de prestaties bij het videobewerken hoog te houden.

Dolby Atmos

Qua geluid kiest Huawei voor een 4-kanaals oplossing. Twee laag/middentoners en twee tweeters met filters er tussen om het geluid zuiver te houden. Netjes. Het geheel is netjes Dolby Atmos Certified.

Biometrische aanmelding staat centraal, in samenwerking met Windows Hello. Er kan gebruik worden gemaakt van een irisscan, vingerafdruk en natuurlijk het keyboard. De power knop is de vingerafdrukscanner. De overige knoppen zijn overigens allemaal verlicht en het toetsenbord is spillproof. Het touchpad is van glas.

Bijzonder is de camera in de Matebook X Pro. Dit is een pop-up camera die onder één van de functietoetsen zit. Is hij niet in gebruik, is hij niet zichtbaar. Dat geeft een goed gevoel voor veiligheid.

Integratie in het leven

Huawei lijkt ook veel aandacht te hebben voor hoe de laptop in het leven van de moderne mens moet passen. Niet alleen door ondersteuning voor de virtuele assistent Cortana van Microsoft, maar ook door Microsoft's vertalingsdienst te integreren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram