MWC: Huawei introduceert haar MediaPad M5 tablet

Om haar Huawei Mate smartphones te complimenteren komt Huawei met een nieuwe generatie tablets voor zakelijk gebruik en ontspanning. Het gaat om de Huawei MediaPad M5 series.

Qua entertainment knalt de 8,4 inch (normale uitvoering) en 10,8 inch (normale en pro uitvoering) Android tablet erin met 360-graden geluid. Daarnaast maken ze, opvallend genoeg, gebruik van QuickCharge. De MediaPad M5 draait dus niet op een eigen HiSilicon chipset, maar op een chipset van Qualcomm.

Update: Inmiddels zijn de specs binnen. QuickCharge en Quick Charge zijn toch twee heel verschillende dingen. De MediaPad M5 series draait toch gewoon op eigen HiSilicon Kirin chipset met ondersteuning voor Huawei’s eigen SuperCharge technologie. Uiteraard via USB-C. Ze draaien op varianten van de Kirin 960 chipset met 4GB werkgeheugen en 32GB/128GB opslagruimte.

Natuurlijk is het een echte 4G tablet, iets anders verwachten we niet van Huawei. Hij maakt gebruik van alle belangrijke banden waardoor deze in 200 landen online kan.

Net als bij de Microsoft Surface lijn, krijgt ook deze tablet een optioneel toetsenbord zodat deze als laptop gebruikt kan worden. Daarnaast is het stylus ondersteuning in de vorm van de M-Pen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram