"}
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Krijgt de Huawei P20 een triple camera achterop en een notch?

27 maart is het zo ver; Huawei zal haar nieuwste vlaggenschip onthullen in Parijs. Is het de Huawei P11 of kiest het Chinese bedrijf er toch voor de Huawei P20 te presenteren? Vandaag vinden we een render van wat mogelijk de Huawei P20 is.

De uitnodiging

Opvallend aan de uitnodiging van Huawei is de aanwezigheid van drie O’s. In het verleden ontvingen we van Huawei al eens een uitnodiging met #OO erop. Dat was voor de eerste lancering van een smartphone met dubbele camera achterop. OOO is dus een duidelijke aanwijzing voor een derde camera achterop het toestel.

De render

Daarmee komen we ook bij de gelekte render van de Huawei P11 of Huawei P20 uit. Deze laat duidelijk een dubbele cameramodule achterop zien. Daaronder zich nog een camera met een duidelijk groter objectief. Wat we echter missen in de render, is de aanwezigheid van het Leica logo. Juist op de vlaggenschepen (Mate series en P series) zien we de nadrukkelijke aanwezigheid van Leica in het ontwerp. In deze renders ontbreekt deze. Tussen de dubbele camera zit ook een laser autofocus module.

Wat ook opvalt is dat het Huawei logo op een nieuwe manier is geplaatst. En dat is wel slim. Wanneer mensen foto’s nemen, keert men de smartphone vaak horizontaal. Dan is de achterkant voor iedereen voor de camera goed zichtbaar. Door het logo een kwart slag te draaien, zorgt Huawei voor optimale zichtbaarheid en leesbaarheid. Een slim stukje marketing dus.

Het Apple iPhone-X achtige display

De render laat ook de voorkant van het toestel goed zien. Daar zien we iets dat we al bij verschillende Chinese fabrikanten hebben gezien; de Apple Notch.

Apple debuteerde dit stukje design in de iPhone X. Inmiddels is de Oukitel U 18 een ontzettend goedkope Android smartphone uit China die al met deze notch verkrijgbaar is. Tijdens het Mobile World Congress zal het eveneens Chinese Leagoo haar Leagoo S9 presenteren. Een meer mid-end Android smartphone met eveneens een Apple notch in het display.

Huawei doet dit dus ook met de Huawei P11 of de Huawei P20. In de notch zien we duidelijk een dubbele camera om de speakermodule heen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.