GadgetGear.nl

Cryptovaluta bedreigen SETI’s zoektocht naar buitenaards leven

Ruimtevaartorganisatie SETI zit dankzij de populariteit van crypto valuta flink in de problemen. De organisatie heeft flink wat rekenkracht nodig in haar zoektocht naar buitenaards leven en die rekenkracht kan het nauwelijks nog inkopen.

SETI heeft wereldwijd radiotelescopen staan die data vanuit de ruimte verzamelen in de hoop meer over buitenaards leven te weten te komen. Om dit te doen moeten enorme hoeveelheden data verwerkt worden. Deze verwerking gebeurd op supercomputers.

Deze supercomputers maken enorm complexe berekeningen. Om dit zo kosteneffectief mogelijk te doen, gebruiken ze hier grafische kaarten voor. Grafische kaarten die voorheen eigenlijk alleen door gamers werden opgekocht.

Met de opkomst van de cryptomunten is de markt voor grafische kaarten onder druk komen te staan. Die zijn immers ook ideaal om cryptovaluta te delven. Consumenten en bedrijven kopen massaal voorraden grafische kaarten op waardoor SETI nu leveringsproblemen ervaart.

Via BBC.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.