Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Orange is the New Black Seizoen 4 met 5 sterren.

The Good
  • 13 afleveringen vol heerlijk drama en een vleugje humor
  • Top cast
  • Beste cliffhanger tot nu toe
  • Goed verhaal

Orange is the New Black Seizoen 4 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Er heeft heel wat tijd tussen gezeten, maar eindelijk is hij er: Orange is the new Black seizoen 4. Een gitzwarte Amerikaanse comedy of een topdrama met een vleugje humor. Noem het hoe je wilt, maar de serie is sterker dan ooit.

In seizoen 3 zagen we hoe de gevangenis van Litchfield in commerciële handen is gevallen. Nu de gevangenis niet meer van de staat is, moet directeur Caputo ordinair winst gaan maken over de ruggen van de dames.

Onderdeel van zijn aanpak is een nieuwe groep bewaarders. Die moeten het net even wat professioneler oppakken en tegen minder kosten. Het gros is nauwelijks opgeleid, maar er is ook Piscatella. Een narcist in hart en nieren die zicht ontwikkeld tot vijand nummer één voor Red. Die op haar beurt compleet wordt afgebroken.

Judy loopt ondertussen als ster rond in de gevangenis. Ze is het PR stuk voor het bedrijf waar de gevangenis van is, dus alles moet perfect verlopen. Ze krijgt ook de nodige perks ten opzichte van de andere gevangenen, wat de nodige frustratie oplevert.

https://www.youtube.com/watch?v=c6O9rfoz0f8

Poussey wordt aan het werk gezet als de nieuwe assistent van Caputo. Kost dan immers geen geld. Als gevolg krijgt ze toegang tot een telefoon en dingen die ze niet moet weten. Bovendien krijgt ze invloed op Caputo.

Je snapt, binnen no-time escaleert het hele zooitje en dan gaan de schrijvers van Orange is the New Black iets doen dat we alleen van The Walking Dead verwachten. Die ene gevangene waarvan je het niet verwacht, komt door een grove fout van het personeel op brute wijze om het leven.

Extra’s

Het hele seizoen is door eOne op drie Blu-Ray schijfjes geperst. In totaal telt het seizoen 13 afleveringen. De dertiende aflevering is verlengd om de cliffhanger nog wat verder te versterken. Heerlijk voor de fans. Totale speelduur is 778 minuten.

Conclusie: Orange is the New Black Seizoen 4 (Blu-Ray)

Met seizoen 4 krijgen we voor het eerst een echt sterke cliffhanger, al heeft de serie dit nooit echt nodig gehad. Het leven in de gevangenis blijft ook in Orange is the New Black Seizoen 4 boeiend om te zien. De dames blijven hun best doen om er het beste van te maken en toveren maar al te vaak een glimlach op mijn gezicht.

Orange is the New Black Seizoen 4 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.