Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Orange is the new Black Seizoen 3 met 5 sterren.

The Good
  • Mooie verhalen
  • Veel humor


De Amerikaanse versie van Vrouwenvleugel, Orange is the new Black, is terug. eOne legde onlangs het derde seizoen van de Amerikaanse hitserie in de winkel en afgelopen week heb ik mogen genieten van de avonturen in de gevangenis van Litchfield.

Ook in dit derde seizoen is het weer lachen en huilen met de gevangenen van deze vrouwenbajes. Zo probeert de directeur van de gevangenis nieuwe leefregels te introduceren terwijl hij worstelt met een overname. De gevangenis wordt door de staat verkocht aan een conglomeraat dat meerdere gevangenissen in bezit heeft. Ineens gaat het om winst in plaats van mensen.

Niet alleen de gevangenen merken veel van de veranderingen. Ook het personeel wordt niet al te blij van de veranderingen. Bovendien moet Red haar kookkunsten verruilen voor goedkoop aanmaakvoer. Wanneer er ook nog een lesbienne op het toneel verschijnt die een relatie met Piper aan gaat, ontstaat een vies spelletje tussen de twee.

Ondertussen is het weer genieten met de relaties en ruzies tussen de verschillende gevangenen. De strijd voor de macht vanuit Red en natuurlijk de avonturen van Crazy Eyes.

Extra’s

Orange is the new Black op Blu-Ray levert natuurlijk een hogere beeldkwaliteit op dan wanneer je de serie zou streamen. Daarnaast is de dertiende uitzending verlengd. Dit lijkt exclusief voor de Blu-Ray release te zijn.

Conclusie

Het derde seizoen van Orange is the new Black brengt opnieuw 13 heerlijke afleveringen over de avonturen in deze vrouwengevangenis. Bovendien worden genoeg verhaallijnen geopend om ook weer een vierde seizoen te verantwoorden. Ik kan niet wachten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.