Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Ewent EW1135 4 Port USB Hub

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • 4 USB 3.1 poorten
  • Compact ontwerp
  • Voldoende ruimte tussen de poorten
  • Korte USB-C kabel

THE BAD

  • Geen gegevens over hoe welke adapter je nodig hebt om hem ook als 'powered' hub te gebruiken

Onder de indruk van Razer’s Project Linda tijdens de CES? Met de Ewent EW1135 4 Port USB Hub maak je van jouw USB-C smartphone of tablet ook gewoon een complete computer.

Unboxing

De Ewent EW1135 4 Port USB Hub zit verpakt in een blister verpakking. Er zit nog wat overbodige documentatie in, dus verder niets dat je nodig kunt hebben. Prima.

Design

De Ewent EW1135 4 Port USB Hub is gewoon een mooie, compacte USB-C hub. Voor de vier USB 3.1 poorten is ook keurig het blauwe plastic gebruiken waar deze poorten bekend mee zijn geworden. Qua design voldoet deze dus aan alle verwachtingen.

Ook fijn is de relatief korte USB-C kabel aan de Ewent EW1135 4 Port USB Hub. In het verleden konden korte kabels als deze problemen geven. Fabrikanten waren vrij om te bepalen van de bovenkant en de onderkant van de micro-USB plug op smartphones was. In dat geval kon het zijn dat je een accessoire dan op de kop moest laten liggen bij een te korte kabel. Bij USB-C is dit geen probleem meer. Er is immers geen boven of onderkant meer. Ideaal.

Aansluitingen

Alle vier de USB pluggen zitten voor en bevatten voldoende afstand onderling. Sticks zullen dus niet snel naastgelegen poorten blokkeren.

Aan de achterkant zien we nog wel een optionele aansluiting voor een adapter, maar daar zijn geen specificaties voor bekend. Alle stroom komt dus vanuit jouw smartphone, tablet of laptop. Hierbij moet je wel bedenken dat er accessoires zijn die wellicht moeite hebben om voldoende stroom toegeleverd te krijgen.

We weten namelijk dat, zeker onder Android, de chipset echt bepaald wat je wel of niet met een USB hub kunt. Zo doet de OnePlus 5T helemaal niets met deze hub terwijl de Samsung Galaxy S8 en de Huawei Mate 10 Pro geen enkele moeite hebben om de hub te accepteren. Geen van drieën is bereid genoeg stroom te leveren om een harddrive via USB-C aan te sturen, maar de twee die het doen kunnen wel meerdere USB sticks uitlezen op de hub.

Wat we stiekem wel een beetje missen is een extra USB-C poort om USB-C accessoires aan te kunnen sluiten op de hub. Nu is deze hub meer een eindstation. Met de toename aan USB-C accessoires wel iets om rekening mee te houden.

Conclusie: Ewent EW1135 4 Port USB Hub

De Ewent EW1135 4 Port USB Hub is zo’n typisch ding dat altijd van pas komt. Of het nou voor een tablet, smartphone of computer is maakt dan niet zo heel veel uit. Jammer is wel dat we geen informatie zien over hoe je het een powered hub kunt maken, gezien de aansluiting wel aanwezig is. Verder niets te klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.