CES: Razer’s Linda maakt van de smartphone een laptop

Hoewel het al jaren kan, zijn er weinig Android gebruikers die dit al weten; je kunt gewoon USB apparaten op jouw smartphone of tablet aansluiten. Dus ook toetsenbord, muis, display etc.

Razer maakt hier tijdens de CES handig gebruik van door Project Linde te introduceren. Project Linda is feitelijk een laptopbehuizing met daarin vooral een USB hub, USB geluidskaart, USB Display driver met 13,3 inch 120Hz QHD display, USB toetsenbord etc. Het idee is echt briljant.

Wanneer je de Razer Linda en de Razer Phone in huis hebt gehaald, schuif je de Razer Phone op de plek waar normaal het touchpad zit. Daar zal de smartphone dienst doen als touchpad, met LCD display. Dus net even wat slimmer. Alle reguliere apps en games worden afgespeeld op het display van de Project Linda laptop. Alle rekenkracht blijft uit de Razer Phone komen.

Met project Linda kunnen we de Razer Phone al voorzichtig bestempelen tot een modulaire Android smartphone. De volgende stop zou een console behuizing kunnen zijn. Je klikt jouw smartphone erin, pakt de controller en speelt jouw Android games gewoon op de TV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.