Grote terugroepactie HP laptops om brandgevaarlijke accu’s

Heb je tussen december 2015 en december 2017 een HP laptop gekocht? Dan kan het zijn dat je een potentieel brandgevaarlijke accu op schoot hebt. HP is per direct een grote terugroepactie gestart.

Het gaat om HP laptops in de ProBook 65x, Anvy m6, Pavilion x360, HP11 en ZBooks series. Daarnaast heeft HP de gevaarlijke batterijen ook als serviceartikel verkocht, voor vervanging in bestaande laptops. HP stelt dat in de periode van 2 jaar, 0,1% van alle verkopen een brandgevaarlijke accu bevat.

Als gebruiker kun je op een speciale site controleren of jouw laptop ook gevaar loopt. In dat geval kan de accu kosteloos worden vervangen. HP gaat ook een software patch leveren voor de getroffen systemen. Bij systemen met de gevaarlijke accu’s, kunnen deze niet meer worden geladen. De laptops blijven wel bruikbaar met de adapter. Dit om de gebruikers niet alleen veilig te stellen, maar ook te overtuigen voor een nieuwe accu te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram