CES: SanDisk toont USB stick van 1TB

Oké, ze zijn zeker niet de eersten. Ik loop al jaren met een 512GB USB stick van Kingston op zak en datzelfde merk verkoopt al jaren 1TB USB sticks voor een astronomisch bedrag. Maar die van SanDisk is wel heel erg klein en… USB Type-C.

Het is vooralsnog een prototype dat SanDisk laat zien, maar het bedrijf weet wel indruk te maken. Als het niet enkel een lege huls is, is dit zeker de meest compacte manier om 1TB aan data op te slaan. Voor mobiele professionals kan de kleine stick een zee aan mogelijkheden openen.

Hoewel USB Type-C niet altijd gelijk staat aan snelheden van USB 3.0 of 3.1, is de kans groot dat SanDisk wel degelijk een snelle interface en controller biedt op deze stick. Daarmee zou de stick ook ideaal kunnen zijn als medium om bijvoorbeeld direct 4K films mee op te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram