CES: Razer introduceert 2.1 audiosystemen voor gamers

Razer heeft tijdens de CES twee nieuwe audiosystemen voor gamers meegenomen. De Razer Nommo en de Razer Nommo Pro. De Nommo Pro laat ook de waarde van de overname van THX zien. De Razer Nommo Pro is THX gecertificeerd.

Maar dat is niet het enige dat de Nommo mist ten opzichte van het pro model. De Nommo is ook een 2.0 set waar de Pro een 2.1 set is. Je mist dus de bassbuis.

Dat de Nommo Pro THX gecertificeerd is komt natuurlijk vooral door de opbouw van de Nommo speakers. Onlangs hebben we de Creative Kratos S5 mogen testen. Die 2.1 set viel op door 24-bit ondersteuning, maar stelde verder kwalitatief teleur door een slechte speakerbouw.

Hoewel de Nommo veel overeenkomsten heeft (zie de LED’s in de voet van de speakers), hebben deze speakers wel tweeters waarmee ze in potentie hoge tonen scherp kunnen neerzetten. Niet alleen mooier in muziek, maar in games wil je ook ieder detail horen om zo jouw tegenstander aan te horen komen.

Ook de subwoofer heeft duidelijk meer aandacht gehad. Zoals gebruikelijk is dit een downfiring model. Doordat het een bassbuis is, kan het geluid snel en gemakkelijk een weg naar boven vinden. Bovendien nemen dit soort modellen doorgaans net wat minder ruimte in, wat erg comfortabel is.

Ook hier wordt het geheel aangeslloten via USB. De set zal dus over een eigen DAC beschikken waardoor Razer optimale controle heeft over de omzetting van het geluid van digitaal naar analoog. Belangrijk voor de audiokwaliteit en de audiosnelheid. Een handige afstandsbediening maakt het geheel af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.