CES: Linksys presenteert gaming router ontworpen voor Xbox

Linksys heeft tijdens de CES een nieuwe versie van haar WRT32X router gepresenteerd. Het gaat om een speciale uitvoering die gecertificeerd is voor gebruik in combinatie met de Xbox One.

In de router zit de Killer Prioritization Engine. Wanneer je draadloos of bedraad een computer aansluit die gebruik maakt van Killer networking hardware, wordt de verbinding anders ingericht. Het doel hiervan is lag in games sterk te verminderen door een verlaagde ping mogelijk te maken. Bovendien krijgen gamers automatisch prioriteit over het netwerk.

Met de nieuwe WRT32X versie voor de Xbox One zal de software ook Xbox One consoles op het netwerk detecteren. Die consoles krijgen nu ook direct prioriteit op het netwerk. Ook voor de Xbox zou de ping met 65% omlaag gebracht moeten worden.

Hoewel Xbox branded, heeft de firmware een upgrade gekregen om al het gaming verkeer op het netwerk prioriteit te geven. Dus ook bij PS4 gamers, maar ook op smartphones, tablets etc. Deze software update komt ook naar de originele WRT32X. Dus deze uitvoering is vooral een nieuw doosje en een nieuwe firmware voor de bestaande router.

Net als bij de originele WRT32X die we hebben getest, bestaat de hardware uit een dual-core 1.8GHz processor. De tri-band router kan tot 3.2Gb per seconde over het netwerk verplaatsen.

Linksys WRT32X kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Linksys WRT32X kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl