Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Dit is LG Thinq, de nieuwe smart home hub

Op het randje van 2017 presenteerde LG haar Thinq speaker. Een speaker met Google Assistant erin. Nu blijkt dat LG’s Thinq heel wat meer is. LG Thinq blijkt ook een eigen spraakassistent, gebouwd op eigen AI hardware. Sterker nog, Thinq gaat in de nieuwste TV’s een complete smart home hub worden en iets doen met Alexa.

Google Assistant

LG zal Google Assistant volledig gaan integreren met Thinq. De slimme assistent van Google zal direct vanuit de Thinq speakers en WebOS TV’s te gebruiken zijn. Het zal waarschijnlijk wel alleen om nieuwe modellen gaan. Google Assistant heeft immers een farfield microfoon nodig om goed te kunnen functioneren en de kans is klein dat deze hardware al in oudere modellen is geplaatst.

Alexa

Alexa zal niet met de Thinq producten worden verenigd. Wel zal LG Alexa Skills aanmaken. Zo zal het wel mogelijk zijn om Thinq hardware via Alexa aan te spreken, maar de functionaliteit zal beperkt zijn.

 

Thinq

Thinq zal niet alleen een spraakassistent zijn, maar net als Google Assistant en Amazon Alexa de basis worden van een complete smart home hub. Amazon Alexa doet iets vergelijkbaars met de Echo Plus speaker waar Z-Wave en Zigbee hardware in zit, namelijk een smart home hub in een standaard product integreren. Zo ook dus met de nieuwe TV’s. Die kunnen andere smart home apparaten aansturen, al is dat wel beperkt tot aansturing over Bluetooth en WiFi.

Net als Google Assistant en Amazon Alexa zal Thinq leunen op een eigen cloud om spraak naar commando’s om te zetten.

α9

De α (Alpha) 9 processor gaat de nodige smarts aan de nieuwe OLED TV’s van LG toevoegen. Deze nieuwe beeldprocessor heeft een viertraps ruisonderdrukkingssysteem. Dit systeem lijkt zich vooral te richten op digitale ruis zoals artefacten in het beeld. Met de α9 processor moeten die worden vervangen voor soepele overgangen. De processor is ook gericht op ondersteuning voor HFR (High Framerate) films waarvoor het 100 beelden per seconde op de beeldplaat kan zetten. De processor ondersteund ook alle huidige standaarden voor HDR beeld.

De nieuwe TV’s zullen op de CES te zien zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.