Apple heft bekend gemaakt dat haar App Store enorm goed heeft gedraaid rondom de feestdagen van 2017. In totaal waren de app verkopen alleen al op nieuwjaarsdag goed voor een omzet van $300.000.000.

In de week van 24 december gaven iOS gebruikers in totaal 890 miljoen dollar uit in de iTunes App Store. Opvallend is dat de jaaromzet van de iOS ontwikkelaars met $26,5 miljoen over heel 2017 wel een stukje lager ligt. Toch is dat weer 30% meer dan het jaar ervoor. Sinds de introductie in 2008 heeft Apple 86 miljard dollar uitgekeerd aan iOS ontwikkelaars.

“Het is fantastisch om te zien hoe onze klanten op de nieuwe App Store reageren en dat ze op zo’n grote schaal nieuwe apps en games uitproberen,” aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Onze dank gaat uit naar al die creatieve appontwikkelaars die met hun briljante apps een waardevolle bijdrage leven aan het leven van onze klanten. Alleen al in 2017 hebben iOS-ontwikkelaars 26,5 miljoen dollar verdiend, ruim 30 procent meer dan in 2016.”

Opvallend was dat Pokémon Go op 21 december opnieuw op de eerste plek stond in de download lijst. Het was één van de bekendste games die gebruik ging maken van het ARKit framework. Hierdoor is spelen in AR nog realistischer geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.