Vrije routerkeuze bij internet abonnement in aantocht?

Al jaren lijkt het heel gewoon. Je sluit ergens een internetabonnement af en je krijgt van die provider de hardware in huis. Keuze heb je eigenlijk niet. Je zit aan die kwaliteit vast, al kun je wel zelf extra hardware aanschaffen. Dat moet veranderen als het aan ons kabinet ligt.

Als het aan het kabinet ligt, krijg je als klant vanaf half 2018 zelf de keuze of je de apparatuur van de provider accepteert of niet. Je krijgt dus de vrijheid iets beters aan te schaffen en wellicht om een korting te bedingen. De provider heeft immers minder kosten aan jou. Dezelfde spelregel zou ook voor ontvangers van IP TV moeten gaan gelden. Op die manier wilt het kabinet de concurrentie bevorderen.

Toch is het een bijzondere keuze van het kabinet. Dat de providers zelf de hardware kiezen die ze bij jou neerzetten, zorgt er ook voor dat ze 100% controle hebben over de kwaliteit van die hardware en dus de dienst die ze er op leveren. Daarnaast stelt het providers in staat om extra diensten te leveren zoals de publieke hotspots die Ziggo en PKN overal de ether in duwen. Zouden consumenten zelf de hardware aanschaffen, worden dat soort praktijken een heel stuk moeilijker voor de providers.

De discussie heeft dus duidelijk twee kanten en we zijn dan ook benieuwd wat het antwoord vanuit de providers gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events