Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Netgear’s Nieuwe Routers en Gateways

Netgear heeft tijdens de CES een grote hoeveelheid nieuwe netwerkapparaten gepresenteerd. In deze post checken we de reeks routers en gateways van het bedrijf waaronder het topmodel, de N600 (upgrade van de WNDR3800).

De N600 beschikt over ReadyShare Remote waarmee data op sticks en externe HDD’s via de router over het internet gedeeld kan worden. Naast ReadyShare Remote bevat het apparaat ook ReadyShare Printer waarmee printers over het netwerk gedeeld kunnen worden. Quick Start, Steady Stream HD is een nieuwe techniek die de doorvoer van videostreams moet verbeteren en Clear Channel Selector gaat op zoek naar het beste Wi-Fi kanaal om verbinding over te maken. De N600 bevat ook het nieuwe Netgear Genie, een dashboard app die uitlegt waar problemen in het netwerk zich voordoen.

De N750 (WNDR4000) is de krachtpatser van de serie en weet snelheden tot 450 Mbps te leveren over de 5GHz band. De router beschikt tevens over 4 gigabit netwerkpoorten.

De N300 combineert Wi-Fi met een powerline adapter om zo het internetbereik in het hele huis af te dekken. Via de powerline kan het apparaat een snelheid van 200 Mbps leveren.

De WN3000RP is de nieuwe Range Extender van Netgear. Range Extenders worden steeds interessanter nu de isolatie van huizen steeds beter wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.